Prelegere Gerhardt Csejka

Detalii

Categorie
Targuri / expozitii
Modificat
acum 7 ani si 5 luni
Vizualizari
144

Voteaza & Distribuie

Descriere

Prelegere cu titlul Literatura minoritatii si literatura nationala, sustinuta de catre Gerhardt Csejka, in 29 martie 2011, la ora 18, in sala video a casei AMG.

Centrul Cultural German Timisoara organizeaza la initiativa Societatii Culturale Romano-Germane Timisoara si cu sustinerea Clubului Economic German Banat, o prelegere sustinuta de catre eseistul, traducatorul si publicistul Gerhardt Csejka, cu titlul " Literatura minoritatii si literatura nationala".

Gerhardt Csejka isi are originile in Banat, unde s-a nascut in anul 1945 in localitatea Guttenbrunn, urmand mai tarziu studiile de germanistica la Timisoara. Ca membru al redactiei revistei literare „Neue Literatur" a fost foarte apropiat de autorii grupului „Aktionsgruppe Banat" (1972-1975), inlesnind astfel publicarea mai multor texte ale acestui grup in revista sa. Din anul 1989 traieste la Frankfurt am Main. Csejka a fost premiat cu foarte multe premii, printre care Premiul pentru traducatori al Kulturstiftung NRW si in anul 2009 Premiul orasului Münster pentru Poezie Europeana.

Prin prelegerea sa „Literatura minoritatii si literatura nationala", Csejka va ilustra dificultatile integrarii literaturii germane din Romania in campul literar de factura germana, luand ca exemplu autorii Rolf Bossert, Herta Müller si Richard Wagner.

Avem placerea de a va invita in data de 29 martie, la ora 18:00, in sala video a casei AMG la prelegerea in limba germana sustinuta de catre eseistul, traducatorul si publicistul Gerhardt Csejka, cu titlul „Literatura minoritatii si literatura nationala".

Seara va fi moderata de catre domnul Werner Kremm, redactor-sef al suplimentului saptamanal Banater Zeitung.