Povestea povestilor, in premiera la terasa La Motoare!

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 6 ani si 5 luni
Vizualizari
145

Voteaza & Distribuie

Descriere

Agentia Vreau Bilet si Ion Creanga ofera bucurestenilor:


"Povestea povestilor" - premiera de maaaare haz "La Motoare!!!!


Joi, 24 iunie, Agentia Vreau Bilet ofera pe terasa "La motoare" o adaptare inedita a unei creatii celebre a lui Ion Creanga. "Povestea Povestilor" urmareste povestea unui taran pedepsit pentru o ireverenta fata de divinitate, iar ogorul sau este invadat de organe genitale masculine.


Spectacolul, in regia lui Gheorghe Hibovski, are scenografia semnata de Petru Diaconu si Laurentiu Dimisca. Din distributie fac parte componenti ai trupei teatrale "Tandem": Maria Hibovski, Gheorghe Hibovski si Ana Maria Anbrosa, iar spectacolul include texte de Ion Creanga, Mircea Nedelciu, George Calinescu, Luca Pitu si cinci cantece ale folkistei Ada Milea.


Spectacolul incepe sub forma unei emisiuni interactive, intitulata Europenism popular, in care o prezentatoare va introduce publicul in atmosfera povestii lui Creanga. Spre deliciul acestuia, publicul este invitat chiar sa intre in pielea unor personaje - ca de exemplu Dumnezeu, Sfintul Petru, o directoare - si vor fi siliti... de situatie sa rosteasca replici licentioase.


NU este un spectacol recomandat persoanelor cu falsa pudoare, caci pe parcursul reprezentatiei actorii vor rosti din abundenta cuvinte sau expresii deocheate, care pot deranja urechile fine ale persoanelor mai conservatoare din fire.


Piesa va incepe in jurul orei 20.00, iar biletele (pret unic – 25 Lei) s-au pus in vanzare in reteaua Vreau Bilet - et. 2 - Unirea Shopping Center, si Carrefour Feeria – Baneasa Shopping City, , Pasajul Universitatii – agentia Trident Touring, la terasa „La motoare" si online pe www.vreaubilet.ro.


Povestea_PovestilorInformatii generale


Povestea Povestilor a fost scrisa de Ion Creanga in 1877-1878 si face parte, alaturi de Ionica cel prost, dintr-o categorie de lecturi erotice, fiind licentioase in adevaratul sens al cuvintului si rar intilnite in literatura noastra, ceea ce scoate in evidenta o data in plus atit valoarea autorului, cat si a lor.


Desi multi strimba din nas la citirea lor sau chiar la pronuntarea numelor acestor opere, trebuie sa le aducem aminte ca Titu Maiorescu a ascultat, la cenaclul Junimea, aceste povesti citite de Creanga insusi si a ajuns apoi ministru. Caragiale le-a citit si a parasit tara. Eminescu le-a ascultat spuse de „autoriu" si a zimbit cu subinteles, iar Calinescu le-a lecturat si le-a comentat favorabil.