Povestea ceaiului

Detalii

Categorie
Targuri / expozitii
Modificat
acum 6 ani si 2 luni
Vizualizari
142

Voteaza & Distribuie

Descriere

Fundatia Calea Victoriei va invita marti, 8 februarie, de la ora 19:00, la Cafe-Teatru Godot, la un eveniment in care vom explica evolutia diferitelor tipuri de ceai, precum si modul specific de preparare in tarile asiatice, in Marea Britania si SUA.

Vom explica cum se servea ceaiul la curtea imperiala chineza, modul in care erau folosite bolurile. Varietatile ceaiului baut in China merg de la subtilul ceai alb, trecand prin oolong si ajungand pana la ceaiul cu gust de fum Lapsangsouchong sau la astringentul Pu Er.

Bineinteles, vom acorda importanta cuvenita ceremoniei ceaiului si varietatilor de ceai din Japonia : gyokuro, sencha, matcha, bancha etc. Gustul diferit depinde nu numai de locul de cultivare ci si de partea de planta folosita, de modul de uscare sau fermentare, de o eventuala prajire. In gastronomia nipona, ceaiul verde se armonizeaza cu preparatele din alge si cu pestele, prin notele sale citrice si iodate. Trecand in India, vom analiza diferentele dintre Darjeeling, Assam si Nilgiri si vom explica asocierea lor cu condimente si lapte in preparare.

Europa a importat ceaiul, adaptandu-l dupa gustul sau: astfel s-au nascut ceaiurile rusesti sau englezesti. Peste ocean, o incarcatura de ceai dintr-un vapor a schimbat istoria SUA. Mai aproape de zilele noastre, stravechea camellia sinensis e consumata sub forma de iced tea. Intr-un final optimist, vom afla cat de importanta este aceasta bautura pentru sanatate, pentru a impiedica aparitia cancerului si a incetini imbatranirea.

Lector: Mihai Cosmatchi
Cost: 30 ron

Locatie: Godot Cafe-Teatru, str. Blanari, nr. 14


INSCRIERE LA CONTACT@VICTORIEI.RO