Pool (No Water) - premiera - ora 19

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 10 ani si 8 luni
Vizualizari
568

Voteaza & Distribuie

Descriere

UN TEXT DE MARK RAVENHILL


IN PREMIERA PE TARA LA TEATRUL GERMAN DE STAT TIMISOARA (TGST)



Teatrul German de Stat Timisoara prezinta cea dintai premiera a stagiunii 2008-2009: spectacolul


pool (no water),


de Mark Ravenhill.


Piesa de teatru va vedea pentru prima oara luminile rampei luni, 6 octombrie 2008, de la ora 19, la Shopping Center Bega, et. 4.


Cunoscut publicului si in calitate de regizor al spectacolului „Ultimul mesaj al cosmonautului…", Alexandru Mihaescu semneaza acum regia noii productii a scenei germane timisorene. Distributia ii reuneste pe actorii Ioana Iacob, Christine Cizmas, Ramona Olasz, Horia Savescu si Radu Miodrag Vulpe. Bagoly Zsuzsanna a conceput scenografia, proiectiile video au fost realizate de Levente Kozma si Alexandru Mihaescu, iar coregrafia ii apartine lui Javier Opazo, din Berlin.


Bazat pe un text experimental formal al noii dramaturgii britanice, piesa aduce in discutie, in termeni foarte duri si uneori in forme nu lipsite de excentricitate, teme cum ar fi moralitatea actului artistic, succesul si insuccesul, pragmatismul in arta, prietenia si tradarea, drogurile. O artista de renume sare intr-o piscina fara apa si ajunge in coma la spital. Pentru grupul de prieteni, corpul mutilat al femeii va reprezenta punctul de plecare pentru crearea unei opere de arta. Cu aparatul de fotografiat, prietenii ei documenteaza luni in sir evolutia bolii, "miracolul vindecarii". Sentimentele lor sunt contradictorii: granita dintre iubire si ura, fericire si disperare, invidie si dispret se dovedeste foarte subreda.


Biografiile multor creatori din domeniul artelor vizuale, pop-art-ul si neoexpresionismul au ridicat o sumedenie de intrebari. Au trecut cateva decenii iar arta moderna se dovedeste zilnic a fi functia unor conditii de viata inasprite. Capital & piata. Piete festivaliere & industrie culturala. Dezvoltare tehnologica & urbana. Influenta curatorilor & polarizarea perceptiei prin noua generatie de teoreticieni in cultura. Interdisciplinaritate & mobilitate. Toate acestea duc la consecinta ca nu mai este suficient ca artistul sa produca, ci trebuie sa produca dupa toate regulile pietei.



Spectacolele se traduc la casca in limba romana.
Proiectul este realizat cu sprijinul Consiliului Local Timisoara, al Institutului pentru Relatii Externe din Stuttgart si al S.C. BEGA TM S.A.








Foto: TGST