PAO.6: Tabere experimentale de arhitectura

Detalii

Categorie
Evenimente casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 10 luni
Vizualizari
329

Voteaza & Distribuie

Descriere

In perioada 13 - 24 septembrie 2010 va avea loc in satul Potoc, judetul Caras-Severin, workshop-ul PAO editia a sasea.

PAO este un proiect al unui grup de arhitecti, artisti si designeri din Germania, care, incepand din 2005 organizeaza scoli de vara in diferite tari, pentru a-si promova ideile despre arhitectura. In cadrul scolilor de vara membrii PAO realizeaza proiecte experimentale de dimensiuni variabile (pavilioane, porti, dar si Land Art) si care mereu tin seama de spiritul locului, de traditiile locale si de mentalitatea locuitorilor.

Anul acesta scoala de vara PAO are o dubla locatie: orasul L’Aquila in Italia si satul Potoc. La Potoc va fi continuat proiectul inceput anul trecut, in cadrul editiei a cincea a PAO. Este vorba de reabilitarea vechii scoli din acest sat, o cladire frumoasa care este abandonata de multi ani. In timpul workshop-ului de anul trecut participantii la PAO au propus idei, concepte si proiecte legate de reabilitarea cladirii. Rezultatele au fost prezentate la sfarsit in cadru unei expozitii incluse in Anuala de Arhitectura Timisoara, la Facultatea de Arhitectura de la Universitatea Politehnica din Timisoara.

Anul acesta se vor face primii pasi pentru punerea in practica a ideilor concepute anul trecut: transformarea vechii scoli intr-o casa de creatie pentru artisti. La sfarsitul proiectului, una dintre salile scolii va fi data in folosinta ca atelier de creatie.

PAO, care isi are originea in proiectul pedagogic Bauhaus, pune accentul pe integrarea cat mai multor localnici in proiectele sale. Copii, tineri si batrani participa lucrarile practice, precum si la diverse cursuri organizate de participantii la PAO. Acestia sunt de origini diferite (polonezi, japonezi, germani, sarbi, bulgari etc.) si printre obiectivele lor se numara si constientizarea valorii culturale din satul romanesc de catre localnicii insisi.