PANORAMIC XX - un proiect al Facultatii de Muzica din Timisoara

Detalii

Categorie
Petreceri / Concerte
Modificat
acum 7 ani si 2 luni
Vizualizari
179

Voteaza & Distribuie

Descriere

Proiectul PANORAMIC XX - coordonat de asist. univ. Adriana Dogariu, de la Facultatea de Muzica a Universitatii de Vest din Timisoara si de pianistul Sorin Dogariu, cadru didactic asociat al aceleiasi institutii - are ca scop promovarea artei secolului XX, prin concerte- spectacol de tip "Dialogul Artelor".

Pentru editia din acest an, Facultatea de Muzica a lansat o invitatie - prin programul Erasmus - profesorului Walter Hilgers, de la Hochschule für Musik " Franz Liszt" din Weimar, pentru a sustine cursuri de muzica de camera in perioada 05-10.05.2010, cursuri ce se vor finaliza printr-o serie de concerte.

Prof. Walter Hilgers va lucra cu studenti, absolventi si profesori ai Facultatii de Muzica.

Concertele vor avea loc la sala de concerte a Colegiului de Muzica "Ion Vidu", in 11.05.2010, ora 18, la Sala Teatrului Municipal "Traian Grozavescu" din Lugoj, in 12.05.2010, ora 19.00 si la Sala Lira a Liceului de Arta "Sabin Pautza"din Resita in 13.05.2010, la ora 18.00

Invitatul special al acestei prime editii Panoramic XX este prof. Stefan Wilke, de la Universitatea din Erfurt, specialist in video art.

In aceste concerte, desfasurate sub genericul Music Reflexion 2010, vor alterna momentele de muzica live, dirijate de prof. Walter Hilgers (lucrari semnate de Johannes K.Hildebrandt, Paul Bowles, Bohuslav Martinu, Paul Hindemith, Dan Dediu, Mario Wiegand – cele mai multe prezentate in prima auditie) cu proiectii prezentate de prof. Stefan Wilke, ce au ca fundal inregistrari cu texte de Friedrich Nietzsche, Erich Kästner si muzica de Erwin Schulhoff si Igor Stravinski.

La toate concertele intrarea este libera.