Padina Fest

Detalii

Categorie
Festivaluri
Modificat
acum 2 ani si 8 luni
Vizualizari
815

Voteaza & Distribuie

Descriere

PADINA FEST 2016 - line-up exclusiv românesc la 1509 m altitudine

La 1509 metri altitudine, pe Platoul Padina din Parcul Natural Bucegi, are loc, de 7 ani la rând, Padina Fest. Unul dintre cele mai longevive festivaluri de muzică alternative de la noi din ţară va sărbători cea de a 7a ediţie printr-un line-up exclusiv românesc, astfel că, între 28 şi 31 iulie 2016 vor sosi la Padina Fest unele dintre cele mai îndrăgite trupe de rock şi electro.

Ca şi anul trecut, seara de vineri va fi rock: VIŢA DE VIE, ROBIN AND THE BACKSTABBERS, COMA,E.M.I.L., PIXELS vor fi prezenţi la Padina Fest vineri, 29 iulie 2016.
ŞUIE PAPARUDE (ambasadorii festivalului), GOLAN, GOJIRA & PLANET H, BABA DOCHIA, WE SINGING COLORS, sunt artiştii pe care publicul îi va vedea pe Platoul Padina în seara electro de sâmbătă.
Păstrând tradiţia, Filarmonica Muntenia va susţine un recital-eveniment în cadrul festivalului, duminică dimineaţă. Şi tot păstrând tradiţia, seara de joi va fi rezervată trupelor la început de drum.
Ca de fiecare dată, promovarea Munţilor Bucegi şi a turismului la mare altitudine, ridicarea gradului de educare montană prin impunerea unui regulament de festival şi ecologizarea zonei cu scopul de a conserva patrimoniul natural rămân priorităţile Padina Fest şi pentru ediţia din 2016 a festivalului.
Nici în acest an nu vor lipsi activităţile sportive montane - căţărări pe stâncă, rapel, tiroliană, ateliere de aventură.
Abonamentele de festival se pot achiziţiona de pe platformele Eventim, myticket, iabilet.ro, la preţul de 100 lei. Primele 500 de abonamente se vor putea achiziţiona în regim extra-early-bird la preţul de 60 lei. Alte 1000 de abonamente se vor putea achiziţiona în regim early-bird la preţul de 80 lei. Abonamente se vor putea achiziţiona şi direct de la festival, în limita locurilor disponibile, la preţul de 120 lei.

PADINA FEST lansează un concurs pentru trupele la început de drum! Ediţia cu numărul 7 a “celui mai înalt festival” muzical din România vine cu veşti bune pentru trupele la început de drum.

Astfel, toţi cei care îşi doresc să cânte la PADINA FEST în prima seară de festival (joi, 28 iulie 2016), au şansa să o şi facă, dacă se înscriu la concursul NEWCOMERS LA PADINA FEST.

Concret, ce trebuie făcut:
1. Trupele care vor să se înscrie în concurs vor trimite în perioada 16-26 iulie 2016 un mail la adresa newcomers@padinafest.rocare să conţină următoarele: numele trupei (alături de site, cont youtube, pagină de facebook etc), riderultehnic + numărul de membri, o scurtă descriere a trupei, un filmuleţ de maxim 10 secunde în care trupa se prezintă şi îşi îndeamnă fanii să voteze, 2 fotografii, minim 1 piesă în format mp3, facultativ - videoclip (link de wetransfer.com)

2. Videoclipurile tuturor trupelor înscrise în concurs vor fi urcate pe pagina de facebook PADINA FEST luni, 27 iunie.

3. Între 27 iunie şi 10 iulie publicul va putea să îşi voteze favoriţii.

4. Primele 10 trupe care au cel mai mare număr de like-uri la videoclipurile postate vor fi analizate de către juriul concursului, în perioada 11 – 17 iulie.

5. Pe 18 iulie 2016 vor fi anunţate cele 4 trupe care vor cânta pe scena PADINA FEST, în prima zi de festival.

Juriul concursului NEWCOMERS LA PADINA FEST este compus din: Andi Mitoi (Summer Well), Florin Oslobanu (Club Control), Bogdan Şerban (Radio Guerrilla), DJ HEFE (COMA), echipa Padina Fest.


Câştigătorii concursului NEWCOMERS PADINA FEST 2016 -
trupe foarte noi, cu sound-uri fresh şi ritmuri bine conturate
Concursul Padina FEST 2016 NEWCOMERS s-a încheiat. Eligibile pentru concurs au fost 16 trupe, iar pe baza votului publicului s-au calificat pentru etapa finală doar 10 dintre ele, respectiv: Modiwo, Guvid, Harlequin_Jack, Tertip, Trupa Unda, The Youngest of my Sons, Bulletproof Thrash, Fried Friend, STEMA.
Juriul format din: Florin Oslobanu (Control Club), Andi Mitroi (Summer Well Festival), DJ HEFE (Coma), Bogdan Șerban (RADIO GUERRILLA) și Bianca Boitan-Rusu (Padina Fest) a pariat pe trupe extrem de noi, foarte puțin sau deloc cunoscute publicului de festivaluri sau ascultătorilor de radio.

Așadar, voturile juriului au mers către: The Youngest of my Sons, Paper Magik, Fried Friend și Tertip.

Una dintre trupele apărute recent pe scena românească de indie și rock alternativ, The Youngest of my Sons aduce pentru public o muzică bine conturată, ce trece de la inocență la melancolie, prin tot spectrul de trăiri intense.Melodiile se construiesc pe baza unor idei simple, a elementelor cotidiene traduse în sunet.

paper magik este un proiect inovativ pe piața muzicală din Romania. Mai mult despre oameni și povești decât doar despre muzică, paper magik transpun în piese care nu pot fi încadrate într-un singur gen muzical, cele mai profunde emoții. De aceea, mai bine am spune că ei cântă origami rock, decât să ne complicăm cu definirea unui stil atât de eterogen.

Tertip este o trupă din Brașov înființată la începutul anului 2015 de către Diana Dolcan și George Pandrea. Stilul abordat reprezintă un melange de versuri și inflexiuni RnB, beat-uri hip hop și texturi electronice ce conferă fiecărei piese o lume și o trăire proprie.

Sound-ul Fried Friend poartă atât marca instrumentului acustic sau analogic cât și a sunetului digital condus de sintetizatoare, drum machine-uri, sample-uri, etc. La bază, stilul Fried Friend este Rock & Post-Rock Electronic cu accente puternice de DNB.