Otopeni Air Show 2010 - cel mai spectaculos miting aviatic din Romania

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 10 ani si 6 luni
Vizualizari
264

Voteaza & Distribuie

Descriere

Zeci de aeronave si peste 70 de piloti experimentati vor face spectacol in cel mai impresionant eveniment aviatic organizat in acest an in tara noastra - Otopeni Air Show 2010. Programat sa aiba loc in data de 17 iulie pe Aeroportul International Henri Coanda, mitingul va reuni, in peste 3 ore de acrobatii si demonstratii aeriene, cei mai buni profesionisti ai momentului, intr-o manifestare dedicata celor doi mari pionieri ai aviatiei romane si mondiale: Aurel Vlaicu si Henri Coanda.

Povestea zborului a fost una fericita in istoria romanilor. S-a manifestat de la inceputul veacului trecut – de la primul zbor al lui Aurel Vlaicu si inventiile lui Henri Coanda – pana in zilele noastre. Plecand de la reusitele industriei de-a lungul timpului, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti a pregatit anul acesta un spectacol aviatic fara precedent, continuand traditia inceputa in 2009, cand Aeroportul Henri Coanda sarbatorea 40 de ani de la infiintare printr-un miting aerian de succes.

Otopeni Air Show 2010, organizat in 17 iulie, va reuni peste 60 de aeronave civile, sportive si militare, iar participantii vor reprezenta organizatii ale aviatiei romanesti: Fortele Aeriene Romane, Aeroclubul Romaniei, Iacarii Acrobati, Special Air Services, Scoala Superioara de Aviatie Civila, Tarom, Romavia, Direct Aero Services. In cadrul mitingului va evolua si invitatul special Jurgis Kayris (Lituania), unul dintre cei mai valorosi acrobati ai zborului din lume la clasa nelimitat. "Otopeni Air Show 2010 este un spectacol dedicat profesionalismului, tenacitatii, entuziasmului si talentului aviatorilor romani – militari si civili. Fie ca vorbim despre cei ai trecutului sau despre cei ai prezentului. Ne propunem ca, in fiecare an, acesta sa devina cel mai important eveniment de gen din Romania", a spus Tudor Bistreanu, conducatorul mitingului aerian - director siguranta aeronautica al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti.

Veti putea urmari in evolutii, printre altele, Extra 300 L, IAR 99 Soim, IAR 330 Puma SOCAT, Bae 146, planoare IS 28B2 si IAR 35, MIG 21 Lancer, Yak 52, Sukhoi 31 sau JuKa, Boeing 737, C27-Spartan.

Dincolo de numarul impresionant de participanti si evolutiile spectaculoase pregatite, Otopeni Air Show 2010 va celebra si centenarele a doua momente esentiale din istoria aviatiei nationale:

  • primul zbor al unui aviator roman realizat cu un avion de conceptie romaneasca pe un aerodrom din Romania – Aurel Vlaicu, la Cotroceni, in 17 iunie 1910.

  • primul zbor al unui aeroplan cu reactie din lume – Henri Coanda, la Issy les Moulineaux, in 16 decembrie 1910.

Gheorghe Stancu, Emil Tecuceanu, Ion Staiculescu, Florin Ionescu, Viorel Calenciuc sunt unii dintre cei mai experimentati si competitivi piloti romani. Cu mii de ore trecute in carnetul de zbor, cu experiente traite la intensitati maxime, cei cinci piloti vor fi protagonistii celor mai spectaculoase demonstratii care vor avea loc pe cerul de deasupra Aeroportului Henri Coanda, in cadrul mitingului Otopeni Air Show 2010.

Pasionati, fara exceptie, inca din copilarie de taina zborului, Gheorghe Stancu, Emil Tecuceanu, Ion Staiculescu, Florin Ionescu, Viorel Calenciuc vor participa, pe 17 iulie, la cel mai spectaculos miting aerian organizat in acest an in Romania.

Toti cei cinci sunt piloti ai Fortelor Aeriene Romane si vin cu ani de experienta capatata la mansa zecilor de aerovane pe care le-au condus de-a lungul carierei.

Cu peste 2.200 de ore de zbor la activ si un palmares impresionant in privinta exercitiilor militare si a spectacolelor aviatice la care a participat in tara si in strainatate, cpt. comandor Gheorghe Stancu va fi cel care va despica cerul pe 17 iulie la bordul unui Mig 21 Lancer. Abia asteapta aceasta noua demonstratie in zbor, pentru care are acelasi entuziasm dintodeauna.