OSUT a dat startul la democratie

Detalii

Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 7 ani si 5 luni
Vizualizari
225

Voteaza & Distribuie

DescriereOrganizatia Studentilor din Universitatea de Vest din Timisoara (OSUT) a dat startul

campaniei pntru proiectul "Democratia in UVT" care se va desfasura in 10-11 Noiembrie 2009 in holul Universitatii de Vest din Timisoara si in holul facultatilor care au cladiri separate de cladirea UVT.
Proiectul "Democratia in UVT" consta intr-o campanie de promovare a participarii studentilor in viata academica, prin votarea de studenti reprezentanti la nivelul consiliilor si ale senatului universitar. Cresterea rolului studentilor in conducerea universitatilor romanesti constituie o necesitate stringenta, mai ales in conditiile generalizarii acceptarii ideii de Invatamant Centrat pe Student.
In baza faptului ca studentii au dreptul (garantat de lege) la 25% din toate forurile de conducere ale universitatii, OSUT-ul isi asuma datoria de a organiza alegeri democratice pentru studentii reprezentanti. Pe langa asigurarea cadrului organizational, OSUT-ul subventioneaza din finantarile obtinute cheltuielile de campanie ale candidatilor (de exemplu, afisele individuale si afisele pe facultati). In urma inscrierilor care s-au incheiat in 31 octombrie a rezultat un numar de 41 de candidati pe toate facultatile, 13 dintre acestia fiind numai la Facultatea de Economie si Administrare a Afacerilor. Din pacate, nu exista niciun candidat de la Facultatea de Muzica.
Alegerea studentilor consilieri se va face prin vot direct si inchis, prin utilizarea de urne. Toti studentii pot vota cu carnetul de student vizat la zi sau cu orice act de identitate, pe baza listelor primite de la secretariatele facultatilor. Alegerile se vor desfasura intre orele 10 si 20 dupa cum urmeaza : in 10 noiembrie in holul facultatilor de Arte si Design, Chimie-Biologie-Geografie, Drept si Stiinte Administrative, Economie si Administrare a Afacerilor. In 11 noiembrie vor putea vota in holul Universitatii de Vest studentii de la urmatoarele facultati : Educatie Fizica si Sport, Fizica, Litere,Istorie si Teologie, Matematica si Informatica, Sociologie si Psihologie, Stiinte Politice,Filozofie si Stiinte ale Comunicarii.
Prin mesajele campaniei pe care a initiat-o (« Calc-o la vot ! », «Pune mana si voteaza », «Nu-ti baga picioarele, voteaza ! » ), OSUT incearca sa determine cat mai multi studenti sa isi foloseasca drepturile si sa voteze candidatii preferati.