Opereta

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 7 ani si 8 luni
Vizualizari
145

Voteaza & Distribuie

Descriere

EVENIMENT ANIVERSAR – „OPERETA – 60 de ani"

Gala Aniversara de Opereta si Musical
7 noiembrie 2010, 19.00
Sala Teatrului National de Opereta „Ion Dacian"

Expozitie de fotografii si costume „Opereta – 60 de ani"
4 noiembrie 2010 (vernisajul expozitiei), 18.00
Foaierul Teatrului National de Opereta „Ion Dacian" (parter)

Lansare Catalog aniversar „Opereta – 60 de ani"
9 noiembrie 2010, 20.00
Libraria TNO (Foaier parter)

Teatrul National de Opereta sarbatoreste, in cadrul celei de-a III-a editii a Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical „Viata e frumoasa", 60 de ani la infiintarea Operetei (7 noiembrie 1950), motiv pentru care, in cadrul acestei editii, vor exista o serie de evenimente dedicate acestui moment important.

Astfel, pe data de 7 noiembrie 2010, pe scena Teatrului National de Opereta, va avea loc Gala Aniversara de Opereta si Musical, in regia lui Razvan Ioan Dinca. In Gala vor participa cei mai reprezentativi artisti ai Operetei, dar si cei mai buni artisti lirici din Ungaria, Slovacia, Bulgaria, Cehia si Artisti Emeriti ai Rusiei, care vor interpreta cele mai cunoscute fragmente de opereta si musical.

Teatrului National de Opereta doreste sa marcheze, in acest fel, intregul parcurs al operetei in Romania de-a lungul celor 60 de ani, marcati de numeroase evenimente care au constituit o sursa permanenta de provocari, dar si o sursa importanta de reusite in ciuda oricarui inconvenient.

Totodata, Teatrul National de Opereta doreste sa le multumeasca, in acest fel, artistilor romani care au contribuit in mod semnificativ la promovarea culturii si la raspandirea valorilor romanesti in lume.

Tot in cadrul evenimentului aniversar, Teatrul National de Opereta organizeaza expozitia de costume si fotografii „Opereta - 60 de ani", menita sa ofere o imagine de ansamblu a parcursului Operetei in Romania si sa marcheze momentele importante din evolutia sa, prin prezentarea celor mai frumoase costume ale operetelor de ieri si de azi si a fotografiilor si materialelor informative despre Opereta in toti anii de la infiintarea sa.

In acelasi context, Teatrul National de Opereta lanseaza Catalogul aniversar „Opereta - 60 de ani", o lucrare care cuprinde istoricul Operetei din aceasta perioada si care marcheaza si inaugurarea Librariei Opereta in Foaierul Teatrului National de Opereta, la parter.

Astfel, la 60 de ani de la infiintarea sa, Teatrul National de Opereta „Ion Dacian" isi desfasoara si pregateste activitatea dupa cele mai inalte standarde culturale nationale si internationale, urmarind sa dezvolte si sa promoveze artele spectacolului muzical si artistii sai, prin numeroasele proiecte desfasurate in colaborare cu importante institutii culturale din Europa.