Opera de trei parale - ora 19

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 8 ani si 11 luni
Vizualizari
261

Voteaza & Distribuie

Descriere

in cadrul Festivalului International de Teatru “INTERFERENTE”


OPERA DE TREI PARALE

in sala Teatrului Maghiar de Stat din CLUJ


Teatrul German de Stat Timisoara (TGST) prezinta in cadrul Festivalului International de Teatru „INTERFERENTE“ in data de 6 decembrie 2007 pe scena Teatrului Maghiar de Stat din Cluj spectacolul Opera de trei parale, de Bertolt Brecht / Kurt Weill in regia lui Victor Ioan Frunza.

In piesa, a carei premiera a fost in data de 9 mai 2006 la Timisoara, evolueaza 45 de artisti impreuna cu orchestra TGST. Rolurile principale sunt interpretate de Boris Gaza, Georg Peetz, Ioana Iacob, Simona Vintila, Balázs Attila, Christine Cizmas, Olga Török. Scenografia este semnata de Adriana Grand, iar directia muzicala apartine lui Tibor Cári. Spectacolul se traduce in limbile romana, maghiara si engleza.

TGST prezinta pentru a doua oara aceasta piesa in cadrul unui festival, dupa ce in luna noiembrie 2006 a participat la Festivalul National de Teatru din Bucuresti.

In cadrul festivalului, organizat cu ocazia implinirii a 215 ani de existenta a Teatrului Maghiar de Stat Cluj, vor fi reprezentate alaturi de teatrul gazda, teatre din tara si strainatate precum: Teatrul National Radu Stanca” Sibiu, Teatrul German de Stat Timisoara, Teatrul Katona Jószef“ Budapesta (Ungaria), „Stary Teatr“ Cracovia (Polonia), „kleines theater“ – KAMMERSPIELE Landshut (Germania), „Teatro de La Abadía”, Madrid (Spania), “Yolande Snaith & imaGomoves”, San Diego (SUA), “Théatre Tattoo”, Toulouse (Franta).

Spectacolul se traduce in limba romana SI IN LIMBA MAGHIARA.