On ferme ! Inchis!

Detalii

Categorie
Targuri / expozitii
Modificat
acum 8 ani si 1 saptamana
Vizualizari
394

Voteaza & Distribuie

Descriere

MANA LIBERA // CARTE BLANCHE (3)


APEL LA PROIECTE

Tema expozitiei : "On ferme ! Inchis!"


Echipa Carte Blanche lanseaza cea de-a treia si ultima etapa a proiectului „Métamorphoses – Carte Blanche", prin care propune spre reflectie o tema contemporana.

Aflat la prima editie, proiectul franco-roman „Carte Blanche", initiat de Centrul Cultural Francez in parteneriat cu Facultatea de Arte din Timisoara, are ca scop principal promovarea tinerilor artisti in spatiul timisorean, precum si facilitarea accesului publicului la operele de arta contemporana expuse de acestia.

Proiectul consta in organizarea unui ciclu de 3 expozitii grupate sub umbrela temei „Metamorfoze".

  • Sunt invitati sa participe studenti de la Facultatea de Arte Plastice din Timisoara, precum si masteranzi si artisti plastici proaspat absolventi.

  • Limita de varsta este de 35 de ani.

Sunt asteptate lucrari realizate in tehnici libere, de la fotografie, pictura, sculptura, obiect, pana la performance, video, instalatie, lucrari teoretice.

Prin temele propuse, Centrul Cultural Francez doreste a va provoca imaginatia astfel incat lucrarile voastre sa abordeze aspecte cat mai interesante pe baza directiilor trasate de organizatori.

Lucrarile vor fi expuse la sediul Centrului Cultural Francez din Timisoara, iar la final Centrul Cultural Francez va edita un catalog bilingv care va prezenta toti artistii participanti in proiectul „Carte blanche – Métamorphoses".

Definirea conceptului expozitiei «"On ferme ! Inchis!" »

Ne place sa credem ca traim intr-o lume libera si ca libertatea este un bun la care toti putem avea acces. Pe langa acest aspect, fiecare simte ca multe usi ii sunt inchise, si ca uneori aceasta libertate are un sens pur formal.

Conceputa ca tema finala a acestui ciclu de expozitii dedicat tinerilor artisti ,"On ferme ! Inchis!" este de fapt o provocare.

CINE – CAND - CE – UNDE – DE CE – CUM INCHIDE?

Asteptam propunerile voastre !

Data limita pentru depunerea dosarelor : JOI, 13 NOIEMBRIE 2008, ora 18.00

Continutul dosarului

1) Fisa de inscriere (disponibila la secretariatul Centrului Cultural Francez, de descarcat pe site-ul www.ccftimisoara.ro sau de cerut la adresa carteblanche.2008@yahoo.fr)

2) CV-ul artistului

3) Documentatie foto/video a proiectului (daca este necesara)

Lucrarile si dosarele complete trebuie depuse personal la urmatoarea adresa :

Centrul Cultural Francez

46, Bd C.D. LOGA, Timisoara – ROMANIA

Proiect « CARTE BLANCHE 2008 »

Apel la proiecte

Informatii suplimentare : carteblanche.2008@yahoo.fr

Tel: 0256/490544