Omul cu Sobolani live la Bastionul Dogarilor din Targu Mures

Detalii

Categorie
Petreceri / Concerte
Modificat
acum 7 ani si 3 luni
Vizualizari
243

Voteaza & Distribuie

Descriere

Sesiunea de Noapte numarul 7 inseamna o noua premiera in Tirgu Mureș: Omul cu Șobolani live, sambata 21 Mai 2011, in Bastionul Dogarilor.
Omul cu Sobolani live la Bastionul Dogarilor


Omul cu Sobolani live la Bastionul Dogarilor din Targu Mures
Omul cu sobolani ("‘OCS’") a luat nastere in Constanta, pe data de 1 august 1997, din initiativa lui Dan Amariei si a lui Adrian Albu (a.k.a. Koks). Numele trupei vine de la celebra carte omonima a lui Sigmund Freud. OCS este o trupa de rock alternativ cu 14 ani de activitate pana in prezent, formata din Dan Amariei – voce, Nicolae Arama (Nucu) – chitara / bas, Cezar Panait– bas / chitara și Mihnea Dobrota (Micnos) – tobe.


In anul 1999 apare primul EP intitulat "Razna". Acesta se bucura de un real succes, iar OCS traieste un an 2000 cu o agenda foarte incarcata de spectacole.


Tot in aceasta formula de patru este inregistrat si primul LP al trupei, "Ne punem in cap" (2001),urmind in 2002 "Mainile sus", in 2004 albumul "OCS TV" lansat in stil mare pe terasa bucureșteana "La Motoare", trupa susținind concertul de lansare intr-un televizor uriaș construit special pentru eveniment. De pe acest material discografic s-au remarcat piesele "Ajutor" si "2oua beri goale", fiind difuzate si pe posturile TV de specialitate, dar si la unele posturi de radio.


Anul 2005 a fost cel in care este lansat "Best before 2005″, cu cele mai bune piese ale trupei de pana atunci, iar in 2006 apare single-ul "Nu incerca asa ceva acasa."


La sfarsitul lui 2006 apare cel de-al patrulea album de studio intitulat "Superparanoia" iar in 2007 OCS strange cele 20 de videoclipuri ale trupei pana in acel moment pe DVD-ul "10 ani lumina". In 2009 apare "Dansam legați la ochi cu spatele la zid" album distribuit cu revista Sunete, editat independent. In ultimii ani trupa concerteaza aproape saptamanal in orașe din toata țara.


Despre noul album OCS: RETRO care va fi lansat in toamna lui 2011.


Pseudofabula, un remake dupa melodia foarte cunoscuta a trupei Roșu și Negru, face parte din albumul RETRO care va fi lansat la A&A Records. Albumul RETRO e o colecție de 7 cantece romanești mai vechi care au fost reinterpretate de OCS. Alegerea pieselor de pe albumul RETRO a fost subiectiva și strict personala, spun cei de la OCS:


"Nu e vreun demers academic sau vreo judecata de valoare. Am ales ce muzica ne-a placut din acea perioada și am cantat piesele cum am știut noi mai bine. Nu trebuie sa fii vreun geniu ca sa-ți dai seama ca un Alexandru Andrieș, un Mircea Baniciu sau Phoenix nu se vor mai intampla prea curand in muzica din Romania. Pe domnii de mai sus suntem norocoși sa-i avem.


Au meritat aplauzele publicului lor și merita in continuare aplauzele publicului nostru. Inne și Ackcenți vor veni in fiecare vara pe banda și nu e nimic rau in asta. Dar noi, restul, avem nevoie și de altceva."


Toate fondurile obținute de OCS din vanzarea acestui single și din vanzarea albumului RETRO vor fi donate unor asociații care se ocupa de ajutorarea artiștilor romani care au ieșit din activitate.


In deschidere ii vom auzi pe baieții de la Icory, trupa mureșeana binecunoscuta, formata din: Zsolt Asztalos `Asterix` (tobe), Laszlo Demeter ( bass), William Scheibert (voce), Levente Engel `Frankie` (chitara). Trupa a luat naștere la sfarșitul anului 2002 și de atunci de bucura cu un stil denumit de ei groovecore.


Prețul unui bilet este de 20 de lei, pentru toți cei care doresc sa susțina muzica de calitate din Romania.Sesiunea de Noapte este un proiect cu suflet, pornit din pasiune. Este o propunere proaspata pentru toți iubitorii de muzica din Targu Mureș, deschizand o scena noua pentru concerte live. Propunerea este noua atat din punct de vedere al stilului muzical propus și al formațiilor invitate, cat și ca spațiu, foarte puțin utilizat pana acum, Bastionul Dogarilor din Cetate.


Sesiunea de Noapte va reuni de-a lungul intregului an artiști, reprezentanți ai diferitelor genuri musicale, trupe care nu au putut fi ascultate live in Targu Mureș pana acum sau nu au mai concertat aici de foarte mult timp.