Oamenii Cavernelor

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 9 ani si 3 luni
Vizualizari
323

Voteaza & Distribuie

Descriere

Vineri, 22 mai 2009, ora 19.00

Spectacol de teatru OAMENII CAVERNELOR

Autor: William Saroyan

Regia artistica: RADU OLAREANU

DISTRIBUTIA:

Ducele - Tiberius Vasiniuc
Fata -
Diana Avramut
Regina -
Cristinela Padure
Regele -
Paul Socol
Tatal -
Alexandru Franceanu
Mama -
Daniela Gafton
Ursul -
Ovidiu Coroiu
Seful echipei de demolare -
Doru Catanescu

Pret bilet: 8 lei (adulti), 4 lei (elevi, studenti)

Rezervari locuri: raluca@uat.ro

Spectacolul "OAMENII CAVERNELOR" are la baza textul dramaturgului american de origine armeana William Saroyan. Saroyan face parte, alaturi de Eugene O’Neil, Maxwell Anderson, Robert Sherwood, Thornton Wilder etc., din generatia de dramaturgi americani de la inceputul secolului XX care si-au lasat puternic amprenta atat asupra dramaturgiei si cinematografiei americane de la inceputul secolului trecut, cat si asupra istoriei universale a teatrului.

Modalitatea de a pune in pagina lumi, vieti, oameni a lui William Saroyan e aparte: intodeauna il insoteste bunavointa, caldura, bunatatea – chiar si atunci cand personajele sale reprezinta oameni ce-si duc existenta in cavernele societatii.

Spectacolul „OAMENII CAVERNELOR" a fost construit pornind de la piesa lui William Saroyan si este, dupa cum precizeaza si regizorul spectacolului Radu Olareanu, „o poveste despre lumea teatrului, despre tristetea creatiei, despre inaltarea si decaderea creatorilor, o poveste ce se repeta la infinit intrucat teatrul nu va muri niciodata; in acest spectacol se rade si se plange – nu exista stare intermediara; totodata spectacolul se afla la antipozi: are un inceput si un sfarsit, insa nu are o cale de mijloc. Saroyan a scris un text poetic, iar eu nu am dorit sa urmeaz aceasta linie – drept urmare spectacolul este un poem despre creator si creatie".