"Nocturne Proiectii video / Performance sunet si video" la Muzeul de arta

Detalii

Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 7 ani si 2 luni
Vizualizari
183

Voteaza & Distribuie

Descriere


Centrul Cultural Francez din Timisoara si Muzeul de Arta va invita la o Nocturna in cadrul SUREXPOSITIONS / SUPRAEXPUNERI, proiect realizat cu sprijinul Primariei Timisoara si al Consiliului Local Timisoara in cadrul conceptului
„TIMISOARA – OPEN ART CITY / TIMISOARA – ORAS DESCHIS AL ARTELOR"


NOCTURNE

Joi 26.11, ora 19.00, Muzeul de Arta

Grupul Multiflex (Novi Sad, Serbia): Performance sunet si video DJ / VJ : « Multiflex – Book One»

Tomek Ducki (Ungaria), Proiectii video

Grupul Multiflex
MULTIFLEX (Novi Sad, Serbie) este un grup de artisti care, gratie a diferite suporturi, investigheaza metode pentru a vedea cum arta poate deveni o religie. Multiflex a fost creat in 2006. Grupul si-a expus si prezentat « operele sale de arta » in Serbia, Germania, Ungaria, Romania, Macedonia, Ucraina.


"In proiectele noastre, investigam relatiile dintre arta si religie sau modul in care arta ar putea deveni religie. Facem acest lucru folosind diferite mijloace artistice. De cele mai multe ori, facem spectacole in direct, in locuri alese de noi, in fata camerei de filmat fixe (fara cameraman) si astfel se inregistreaza actul in direct. Spectacolele noastre nu au un scenariu pregatit, tot ceea ce rezulta este fructul inspiratiei noastre de moment si al interactiunii dintre noi. Cel mai important lucru pentru noi, atunci cand cream arta, este ideea de joc. De asemenea, umorul este prezent cu rol de critica la adresa manipularii mintii umane de catre religiile oficiale.
Pur si simplu, de-a lungul istoriei civilizatiilor, nimic nu a ajutat religia sa fie inteleasa si acceptata mai mult decat a reusit arta. Acum incercam sa punem lucrurile in opozitie".

Membrii sunt :
Dragan Zivancevic MA (1967) - artist vizual, profesor - Academia de Arte din Novi Sad
Dragan Matic MA (1966) - artist vizual, profesor - Academia de Arte din Novi Sad
Zeljko Piskoric MA (1961) - artist vizual, scenograf- Teatrul National Sarb din Novi Sad
Bosiljka Zirojevic MA (1971) - pictor, profesor - Academia de Arte din Novi Sad
Igor Lecic (1970) - Muzician si producator de muzica - free lance


Tomek Ducki
Nascut la Budapesta, director de animatie si grafician de origine ungaro-poloneza. A absolvit cursurile de animatie ale Universitatii de Arte si Design din Moholy-Nagy, Budapesta, in 2006. A participat, de asemenea, la programme de schimburi la Paris si Cracovia. Din 2001 a creat mai multe scurt metraje independente si de animatii iar afisele sale apar an de an pe strazile din Polonia. A lucrat ca si grafician in Irlanda, apoi, in 2008 a inceput cursurile de realizare a filmelor de animatii la "National Film and Television School" din Londra. In prezent, lucreaza la propriul sau film de animatie.
Filmul sau de final de studii, "Life Line", a castigat mai mult de douazeci de premii in Europa si a fost nominalizat la Cartoons d\'Or in 2007. Anul trecut Screen Daily l-a catalogat drept « una dintre stelele Europei de maine ».
Platformele creatiilor sale vizuale acopera numeroase domenii precum internet, tehnologii mobile, teatru, cinema etc.


INTRAREA ESTE LIBERA !