Nocturna SurExpositions 2010 - concert MarKLion

Detalii

Categorie
Petreceri / Concerte
Modificat
acum 6 ani si 5 luni
Vizualizari
123

Voteaza & Distribuie

Descriere

Centrul Cultural Francez din Timisoara

are placerea sa va invitevineri, 19 noiembrie ora 18 la Facultatea de Arte la Mansarda, pentruWORKSHOP-UL lui MarKLionsi sambata, 20 noiembrie, cu incepere de la ora 22 la clubul Setup, pentruNOCTURNA SUREXPOSITIONSCONCERT MarKLion (FR)
in deschidere DJ Badea Funk (RO) si in inchidere Sensorship (RO)


Nocturna SurExpositions 2010


Nocturna SurExpositions 2010 se va desfasura sambata, 20 noiembrie, in clubul Setup din Timisoara. Invitat este artistul francez MarKLion, care va prezenta publicului rezultatul muncii sale: pornind de la un program dezvoltat de IRCAM, care ii permite sa transforme fotografiile in partitii sau sonoritati, acesta propune o muzica acida si transanta. Cu un dispozitiv original (lumini, proiectii, scenografie, etc.), ambitia sa este de a conferi o valoare spectaculara muzicii electronice live.


In aceeasi seara ii veti putea asculta pe Badea Funk si Sensorship, 2 DJ din Timisoara.In cadrul workshop-ului de vineri, 19 noiembrie ora 18 de la Facultatea de Arte (Mansarda), MarKLion va descrie participantilor programul si procesul prin care transforma imaginile in sunete.MarKLion este proiectul solo al lui Vincent Thierion, un precursor in domeniul muzicii asistate pe calculator. Vincent incepe sa exploreze sunetele electronice si jocurile video la varsta de 8 ani si infiinteaza prima trupa la 11 ani. In 1997 fondeaza trioul Tone, un amestec de post rock si muzica electronica experimentala iar apoi in 1999, fondeaza DAT politics, cu care a valorizat la maxim pop-ul digital.


MarKLion Live


Pentru proiectul MarKLion, nu este suficienta crearea unui spectacol vizual si sonor coerent, ci in egala masura trebuie o puternica identitate scenica. Scena devine astfel un loc spectaculos, in miscare, cu lumini si cu o adevarata scenografie insotita de imagini si de instrumente live.WORKSHOP

vineri 19 noiembrie ora 18 la Facultatea de Arte la MansardaACCESUL GRATUIT


NOCTURNA

sambata 20 noiembrie cu incepere de la ora 22 la Setup

- in aceeasi seara : Badea Funk (RO) si Sensorship (RO) <

INTRAREA LIBERANU UITATI : Expozitia de fotografie SUREXPOSITIONS mai poate fi vizitata la Muzeul de Arta si la Centrul Cultural Francez din Timisoara pana in 30 noiembrie 2010 ! Intrarea libera !