Ne recunoastem dupa evantai

Detalii

Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 7 ani si 11 luni
Vizualizari
235

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ne recunoastem dupa evantai


Ce va vine in minte prima data cand rostiti Spania? Coride, Barcelona, Cervantes, Don Quijote, capsunari, Sagrada Familia, plaja, evantai, Goya, castaniete, curse low-cost, Gaudi, Real Madrid, Malaga, Pedro Almodovar, TVE? Posibil altceva... Trebuie sa existe o senzatie, apropiata sau indepartata, la auzul acestui nume. Si pentru ca, intr-un fel sau altul, toti am interactionat cu tara asta – printr-un scriitor/muzician, ori printr-o stire la televizor/calatorie - ea fost aleasa sa patroneaza cea de-a doua sambata din intalnirile cu amor de carte. In 24 ianuarie, unim in gand provincii, dar unim si suflete de carti. La Carturesti, con seguridad.

Sambata, in ceainariile din Timisoara si Cluj, de la ora 16 pana seara la inchidere, avem amor cu pasaport de Spania. Noi pre(gatim) un pic terenul: asezam pe mese un "Cat te mai iubesc" de Luis Leante, volum aparut recent la Vellant, mai cautam si „Fragmente de apocalipsa" sau cateva „Pasarici", de Gonzalo Torrente Ballester, respectiv de Juan Manuel de Prada, temperam atmosfera cu un vechi Cervantes, potrivim totul cu muzica pe masura, si asteptam musteriii (pardon, musafirii). La un ceai cu specific oarecum vecin – din Africa si America de Sud – palavrageala si prietenia sunt chiar recomandate. Cum ne recunoastem? Pai, hai sa fie dupa evantaiul de pe masa, adus de la mama lui de-acasa, din Spania, ori confectionat artizanal, din hartie, dupa o tehnica de toti stiuta.

In niciun chip nu trebuie ratata condica iubirilor livresti, cu o coperta de mare arta (contemporana), realizata de Timea Ciora. Foile, acum cam neglijate, suporta mesaje nu doar in zi de sambata, ci orisicand v-aduce drumul in Carturesti. Lasati urme...