Martisor 2008 - Targ de Primavara

Detalii

Categorie
Targuri / expozitii
Modificat
acum 6 ani si 5 luni
Vizualizari
1122

Voteaza & Distribuie

Descriere

MARTISOR 2008  - TARG DE PRIMAVARA

Expo cu vanzare

De “MARTISOR”  - Cadoul dorit!

Martisorul este un obicei specific romanesc, mostenit de la daci si romani, inexistent la alte popoare. Numele popular al lunii martie  - martisor  - este de origine latina  - martius. La 1 martie, dupa vechiul calendar roman, era prima zi din an, zi in care se desfasurau serbarile lui Marte  - zeul fortelor naturii, al primaverii si al agriculturii. Fetele si femeile primeau cadouri.

Asadar, 1 Martie inseamna reinvierea naturii, iar Martisorul  - simbol al primaverii, este obiectul confectionat din fire de lana sau canepa  - mai tarziu din bumbac- albe sau rosii, care se legau in forma de 8. De acest snur atarnau monede de aur sau argint, dar si fire de iarba, muguri sau flori. Culoarea rosie, data de foc, sange si soare, era atribuita vietii, deci femeii. In schimb, culoarea alba data de limpezimea apelor, de albul norilor, era specifica intelepciunii barbatului.

Snurul martisorului explica impletirea inseparabila a celor doua simboluri si semnifica schimbul de forte vitale care dau nastere viului, necurmatul ciclu al naturii. In credinta populara, portul martisorului aduce noroc!.

Desi multi dintre semenii nostri cunosc aceste semnificatii, in anii din urma ziua  de 1 Martie a devenit, cu preponderenta, un  prilej de a oferi fiintelor dragi, pe langa traditionalul Martisor, cadouri, adaugand la bucuria produsa in suflete de renasterea naturii, a reinceperii ciclului vegetal, pe cea de a face daruri, semn al dragostei si pretuirii celor dragi. Pentru ca, potrivit noii “traditii”, odata cu sosirea unui nou anotimp, se innoiesc, in special, garderoba, panoplia articolelor de podoaba, cosmetica, s.a. In cazul de fata, fiind vorba de venirea Primaverii, STAR EXPO Timisoara, in calitate de organizator de evenimente, targuri si expozitii, si-a propus sa fie un “veritabil consilier” in a va alege cadoul mult dorit, adecvat noului sezon.

In standurile care se amenajeaza cu aceasta ocazie vor fi expuse spre vizionare, dar si spre vanzare, la pret de producator, o gama foarte diversificata de articole din toate domeniile industriei bunurilor de consum, in mod deosebit: textile, confectii, blanuri, incaltaminte, marochinarie, artizanat, sticlarie decorativa, produse si servicii ale industriei de infrumusetare (cosmetice, bijuterii, gablonturi), sportului, turismului, week-endului, orice se poate constitui intr-un cadou.

Ne propunem si acum, ca de fiecare data, ca niciun vizitator sa nu plece din expozitie, daca nu cu un cadou, macar cu o impresie placuta despre aceasta manifestare promotionala si comerciala, pe care o dorim sa devina “traditionala”.

Tuturor, vizitatori si expozanti, organizatorul STAR EXPO Timisoara va doreste ca Martisorul sa va poarte noroc si sa va aduca bucurii in prag de Primavara!.