Marsul si Crosul Casiopeea

Detalii

Categorie
Evenimente sociale
Modificat
acum 6 ani si 7 luni
Vizualizari
286

Voteaza & Distribuie

Descriere

Marșul și Crosul Casiopeea, pentru a patra oară la Brașov
Gimnasta Corina Ungureanu este invitata specială a crosului
40.760 kilometri au fost parcurși până acum, la Brașov și București, pentru recâștigarea încrederii în feminitate

București, 25 mai 2015 - Asociația Casiopeea va organizar, în data de 30 mai 2015, de la ora 10.00, în Complexul Olimpia de sub Tâmpa, cea de-a 4-a ediție a Marșului și Crosului Casiopeea Brașov. La start se va afla și fosta gimnastă Corina Ungureanu, campioană olimpică și susținătoare a crosului roz Casiopeea
Crosul este o acțiune umanitară exemplară bianuală, cu ediții la Brașov și București, care vizează mobilizarea de donatori, prin achitarea taxei de înscriere de 40 RON/adult sau o donație de 1 până la 5 lei, respectiv 15 lei la copiii și adolescenții înscriși, în scopul achiziționării de proteze mamare destinate femeilor care au suferit o operație de mastectomie. Înscrierile se fac pe site-ul www.casiopeea.org, la fața locului în ziua crosului, 30 mai, începând cu 8:30. Câștigătorii curselor vor primi premii constând în produse oferite de sponsorii evenimentului.
Rezultatele excepționale dovedite încă de la prima ediție sunt un omagiu adus feminității regăsite și dreptului la o viață normală. Ediția de anul trecut a Marșului și Crosului Casiopeea de la Brașov a reușit să strângă fonduri pentru 250 de proteze mamare.
Sub sloganul "Învingătorii poartă roz", Crosul Casiopeea Brașov aduce împreună luptătorii împotriva acestei boli cumplite cu supraviețuitorii ei și încurajează recuparea emoțională și reintegrarea lor socială a femeilor atinse de flagelul cancerului la sân. Valorile promovate de organizatori sunt cele ale afirmării umanității, inițiativei civice și spiritului competitiei sportive: respect pentru viață, prietenie, consecvență, fair-play, determinare și curaj.

Un alt obiectiv al Marșului și Crosului Casiopeea vizează prevenția și informarea publicului cu privire la depistarea cancerului de sân. Astfel, fiecare participant adult va primi un voucher pentru ecografie generală, ecografie mamară sau consultație medicină generală, grație parteneriatului cu clinica Hiperdia din Brașov.

Cea de-a 4-a ediţie a Marşului şi crosului Casiopeea din Braşov va fi organizată de Asociaţia Casiopeea alături de Asociatia Glasul Prieteniei, cu sprijinul Primăriei Braşov şi în parteneriat cu Alianţa Franceză din Braşov şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.
Pentru sprijinul femeilor cu cancerul la sân, participanţii se pot înscrie la una dintre cursele de mai jos:

  • copii 6–11 ani (fete și băieti)
  • adolescenţi 12-16 ani (fete și băieţi)
  • femei +16 ani
  • bărbaţi +16 ani
  • marș (pentru toate vârstele)
A doua cursă anuală are loc în mod tradițional în luna septembrie, la București. Până în prezent, la cele 5 ediții ale evenimentului de la Brașov și București, peste 15.000 de participanți au parcurs în jur de 40.760 de kilometri pentru a dovedi solidaritatea românilor și empatia reală pentru femeile aflate în suferință. Grație eforturilor participanților, au fost achiziționate 1.400 de proteze mamare.
Sponsori: GDF Suez, Decatlon, Nestle, Hutchinson, Aerotec, Pentalog, Coresi Shopping Resort, Eurocopter, Aquatique, Erka Synergy Communication, Arta Grafică, Alianța Franceză
Organizatori: Casiopeea, Primăria Municipiului Brașov, Camera de Comerț și Industrie Brașov
Parteneri media: Digi 24 Brașov, Radio France International, Radio Trinitas, Avantaje, Business Woman, Ziare.com, Femeia de Azi, Sănătatea de Azi, Kudika.ro, Sanatate.ro, Femina.ro, Stirilerol.ro, Sfatulmedicului.ro, Nova Tv Brașov, Nova Fm Brașov, Mix 2 TV Brașov, Monitorul Expres Brașov, Bună ziua Brașov, Voceatransilvaniei.ro, Brasovultau.ro, Brasov.ro, Ziare.ro.