Maraton NexT in Bucuresti si Targu Mures

Detalii

Categorie
Filme la cinematografe
Modificat
acum 6 ani si 3 luni
Vizualizari
353

Voteaza & Distribuie

Descriere

Maraton NexT in Bucuresti si Targu Mures


Incepem numaratoarea inversa a ultimelor zile de vara cu un maraton nocturn al celor mai apreciate și premiate scurtmetraje de la Festivalul International de Film NexT. Proiecțiile au loc in weekendul 24-25 august, sub cerul liber, simultan, in București și la Targu Mureș.


Sambata, de la ora 21:30, ne intalnim cu filmele care au caștigat Premiul Publicului la cele sapte editii de pana acum ale festivalului, la Roaba de Cultura din Parcul Herastrau, in timp ce, la J’ai Bistrot, in Targu Mureș, vor fi proiectate cele 4 titluri romanești prezente in competitia de anul acesta a Festivalului NexT.


Noaptea de duminica este dedicata scurtmetrajelor de fictiune nominalizate la Oscar in 2013, care vor putea fi vazute la J’ai Bistrot, atat in București, cat si in Targu Mures, incepand cu ora 21:30.


Evenimentul are loc la 7 ani de la accidentul suferit de sound designerul si compozitorul Andrei Toncu și regizorul Cristian Nemescu, in memoria carora a fost infiintata Societatea Culturala NexT. Ultimele doua filme la care Andrei Toncu și Cristian Nemescu au lucrat impreuna sunt „Marilena de la P7" – mediumetraj prezentat in premiera in sectiunea Semaine de la critique a Festivalului de Film de la Cannes in 2006, și „California Dreamin’ (nesfarsit)" – film distins cu Premiul Un Certain Regard in sectiunea cu acelasi nume din editia din 2007 a Festivalului de Film de la Cannes. Pentru a pastra viu spiritul in care lucrau cei doi cineaști, Societatea Culturala NexT susține cinemaul imaginativ și inovator din intreaga lume. Misiunea sa este sa descopere și sa promoveze, in plan local, național și internațional, cineaștii talentați aflați la inceputul carierei.


Mai multe detalii despre filmele din program pot fi regasite in cele trei documente atasate. Intrarea este libera la toate cele patru proiectii. Nu uitați sa veniți cu paturi pufoase și comfortabile la voi și, mai ales, cu multe dorințe – nu se știe niciodata cand apare o stea cazatoare!

J\'ai Bistrot București / Calea Griviței nr. 55 / +40 314 262 047

facebook.com/JaiBistrotBucuresti


J\'ai Bistrot Targu Mureș / Piața Marașești nr. 6 / +40 727 376 224

facebook.com/JaiBistrot


Roaba de Cultura / Parcul Herastrau (zona Pescaruș), București / +40 213 106 397

facebook.com/roabadecultura