mady-baby

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 7 ani si 5 luni
Vizualizari
188

Voteaza & Distribuie

Descriere

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely" a pregatit din nou o surpriza publicului timișorean. Cea de-a șasea premiera a teatrului maghiar mady-baby, de Gianina Carbunariu va avea loc marți, 13 aprilie de la ora 18 in microbuzul teatrului, care va porni, impreuna cu spectacolul, din parcarea Hotelului Timișoara.One-woman show-ul, avand-o ca protagonista pe Borbély B. Emília, este un spectacol controversat si rascolitor despre trei tineri care parasesc Romania pentru o tara mai „cool". Proveniți din medii sociale diferite, cu aspirații diferite, iși parasesc țara pentru un taram al fagaduinței – Irlanda. Fara sa se caute, intalnirea lor e totuși inevitabila și decisiva pentru soarta pe care singuri și-o aleg. Cele trei sorți se impletesc, iar Mady devine instrumentul, apoi victima celor doi baieți. Spectacolul pune accentul pe figura fetei, povestea ei fiind una a invierii, bazata pe noțiunile bunatate și pacat, decadere și mantuire, egoism și jertfa. mady-baby e un spectacol despre construirea identitații proprii ca absorbție a identitații celuilalt, despre vitalitatea care distruge și se autodistruge și o umanitate dresata la limita cea mai de jos a omenescului.


mady-baby


Fara sa se caute, intalnirea lor e totuși inevitabila și decisiva pentru soarta pe care singuri și-o aleg. Madalina, Bogdan și Voicu duc cu ei, oriunde ar merge, același profund sentiment al inadaptarii care i-a alungat departe de Romania. Fiecare e el insuși un supraviețuitor, dar știu prea bine ca nu toți pot ieși invingatori dintr-o lupta in care a reuși inseamna, de fapt, a-i supraviețui celuilalt.


Gianina Carbunariu, autoarea piesei, este la ora actuala, personalitatea teatrala a tinerei generații despre care se vorbește cel mai mult, reușind sa se impuna atat pe scenele din țara, cat și din strainatate. A studiat Literele la Universitatea București și Regia la Universitatea Naționala de Arta Teatrala și Cinematografica (UNATC) din capitala. A avut burse și rezidențe de dramaturgie la Wiesbaden, Londra și Valence. Este membru fondator al grupului dramAcum, care incepand din anul 2002, este considerat cel mai important atelier al creației dramatice contemporane romanești.


Regia este semnata de B. Fülöp Erzsébet, cea care a pus in scena și spectacolul intitulat Inimi și coarne, de J. B. Molière, producție care a deschis stragiunea trecuta.


Premiera din 13 aprilie va fi urmata de urmatoarele reprezentații: 14, 17, respectiv 18 aprilie, toate de la ora 18.


Atragem atenția publicului ca din cauza numarului limitat de locuri, biletele vor trebui procurate din timp de la casa de bilete a teatrului. Pretul unui bilet este de 16 lei.


Adresa casei de bilete este str. Alba Iulia, nr. 2. Tel: 0356 450.606, e-mail: ticket@theater-csikygergely.ro. Orar: zilnic, intre 10-12 si 17-19 (in timpul saptamanii), respectiv cu o ora inaintea fiecarui spectacol.