Licitatia de Martisor - Pictura si Sculptura

Detalii

Categorie
Targuri / expozitii
Modificat
acum 10 ani si 8 luni
Vizualizari
425

Voteaza & Distribuie

Descriere

La Artmark Martisorul vine mai devreme!

Zeci de opere rare de arta in format miniatural, intr-un inedit concept de licitatie


Peste 100 de picturi si sculpturi de mici dimensiuni, semnate de autori renumiti, vor fi scoase la licitatie miercuri, 23 februarie, in cadrul celei de-a doua editii a Licitatiei de Martisor, care se imbogateste in acest an cu un nou concept de eveniment. Licitatia se va desfasura pe durata a doua zile si aduna o selectie remarcabila de lucrari de pictura, grafica si sculptura realizate de artisti importanti, printre care Corneliu Baba, Alexandru Ciucurencu, Dumitru Ghiata, Nicolae Grigorescu, Iosif Iser, Samuel Mützner, Theodor Pallady, Gheorghe Petrascu, Francisc Sirato si Nicolae Tonitza.


Piesa centrala a licitatiei este o opera rarisima semnata de Ion Andreescu, intitulata „Femei in parc" (ulei pe lemn, 26 x 35 cm). Aceasta este prima pictura a maestrului care apare pe piata vanzarilor publice de arta in ultimii patru ani, fiind estimata la o valoare cuprinsa intre 75.000 si 125.000 de euro.


Ion Andreescu - Femei in parc


Valoarea operei este cu atat mai mare cu cat face parte din seria lucrarilor de maturitate ale pictorului, fiind considerata una dintre cele mai bune realizari artistice ale lui Andreescu. Compozitia „Femei in parc" a fost reprodusa si mentionata in mai multe carti de istoria artei referitoare la opera maestrului, iar critici de renume i-au dedicat pagini de analiza, gasind-o evocatoare pentru transformarea picturii lui Andreescu in contact cu Scoala de la Barbizon.


O alta vedeta a licitatiei este portretul „Visare" (ulei pe lemn, 24 x 14 cm), realizat de Nicolae Grigorescu, provenit din colectia Ludovic Spiess. Profilul o reprezinta probabil pe Maria Dancu, sotia artistului, care i-a fost model in repetate randuri. Valoarea lucrarii scoase la vanzare in Licitatia de Martisor este estimata intre 25.000 si 40.000 de euro.

Mai mult de jumatate din loturile licitatiei au preturi de pornire cuprinse intre 100 si 1.000 de euro, Licitatia de Martisor fiind o ocazie exceptionala de a achizitiona, la preturi inca accesibile, lucrari de dimensiuni mici, realizate de maestri ai artei romanesti. Valoarea totala a vanzarilor la care se asteapta organizatorii pentru aceasta licitatie este cuprinsa intre 280.000 si 460.000 de euro.


Nicolae Grigorescu - Visare


Evenimentul va continua joi, 24 februarie, cu cea de-a doua parte a Licitatiei de Martisor. Aceasta va oferi o selectie de obiecte de arta decorativa lucrate in metal pretios, sticla si portelan, semnate de vestite ateliere europene, precum si antichitati.


Un alt moment de interes il reprezinta Licitatia Vinurilor de Colectie si Licitatia Colectiei de Postmodernism Petre Buzatov, care vor avea loc in aceeasi seara, asteptand colectionarii si investitorii cu o selectie diversificata de obiecte exclusiviste.


Licitatia de Martisor – Pictura si Sculptura va avea loc la Marriott Grand Hotel, miercuri, 23 februarie 2011. Toate loturile oferite in cele doua zile de licitatii vor putea fi admirate la J.W. Marriott Grand Hotel in perioada 19 – 24 februarie, intre orele 11.00 – 21.00.