Licitatia de Iarna 2010

Detalii

Categorie
Targuri / expozitii
Modificat
acum 6 ani si 3 luni
Vizualizari
126

Voteaza & Distribuie

Descriere

O noua licitatie de arta in sistem Duplex scoate la vanzare lucrari in valoare de peste 1. 000. 000 de euro


O suta de lucrari de pictura si grafica semnate de cei mai cunoscuti artisti romani vor fi scoase la licitatie pe 16 decembrie in cadrul unuia dintre cele mai importante evenimente ale anului de pe piata de arta - „Licitatia de Iarna 2010", organizata de Casa Artmark. Operele vor fi scoase la vanzare printr-un sistem Duplex, care permite participarea la licitatatie simultan din Bucuresti si Sibiu.Estimate la o valoare de peste 1.000.000 de euro, lucrarile vor fi licitate simultan in Bucuresti si in Sibiu, printr-un sistem electronic performant care le va permite participantilor la licitatie sa ii urmareasca in timp real pe „concurentii" aflati in cealalta sala. Licitatia de Iarna 2010, organizata in sistem duplex, vine ca un raspuns la interesul in crestere al colectionarilor si investitorilor din marile orase ale tarii. Pentru cei din Sibiu, Artmark organizeaza acum, in parteneriat cu Muzeul National Brukenthal, cea de-a doua licitatie desfasurata in acelasi timp in doua sali din orase diferite.


Licitatia va scoate spre vanzare aproape 100 de opere de pictura si grafica, reprezentand multe dintre directiile importante pe care le-a luat arta romaneasca de la inceputul secolului al XX-lea si pana in anii \'60-\'70. Lucrarile poarta semnaturile unora dintre cei mai cunoscuti artisti romani precum: Grigorescu, Pallady, Tonitza, Petrascu, Bancila, Iser, Ghiata, Mützner, Steriadi, Ciucurencu, Bernea sau Pacea.


Vedetele evenimentului vor fi tablourile Pastorita a lui Nicolae Grigorescu, estimat la o valoare intre 60.000 - 80.000 euro, Noapte la Stefanesti, semnat Ion Tuculescu, estimat la o valoare de aproximativ 100.000 euro, trei opere exceptionale semnate Theodor Pallady si alte trei ale lui Nicolae Tonitza.


Nicolae Grigorescu - Pastorita


Ion Tuculescu - Noapte la Stefanesti


Nicolae Tonitza - muza


Nicolae Tonitza - Omul din mina


Nicolae Tonitza - Pescarul


Licitatia de Iarna 2010 este o oportunitate extraordinara pentru publicul iubitor de arta, atat din Bucuresti cat si din Sibiu, de a admira o colectie de lucrari remarcabile. Acestea vor fi expuse in capitala intre 9 si 11 decembrie, la Hotelul Marriott, dupa care expozitia se va muta la Sibiu, la Palatul Brukenthal, in perioada 12 - 14 decembrie.


Licitatia de Iarna 2010 se va desfasura simultan joi, 16 decembrie, la Hotelul J. W. Marriott Bucuresti si la Hotelul Hilton Sibiu. Evenimentul marcheaza si doi ani de existenta Artmark, casa de licitatii care controleaza deja aproximativ 70% din piata de arta din Romania (tranzactii publice). Cu aceasta ocazie, Teatrul de Stat "Radu Stanca" a pregatit o surpriza pentru participantii la licitatia Artmark din Sibiu.