Licitatia de Toamna Artmark

Detalii

Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 6 ani si 3 luni
Vizualizari
144

Voteaza & Distribuie

Descriere

Sectiunile editiei: Arta de Patrimoniu, Scoala de la Baia Mare, Fotografie, Arta Tanara si Arta Europeana. Vor fi expuse peste o suta de opere, apartinand celor mai semnificativi artisti romani ai perioadei moderne.

Sectiunile editiei:

Arta de Patrimoniu, Scoala de la Baia Mare, Fotografie, Arta Tanara si Arta Europeana.

In cadrul celor 5 sectiuni, se vor pune in vanzare peste o suta de opere, apartinand atat celor mai semnificativi artisti romani ai perioadei moderne – Luchian, Tuculescu, Petrascu, Darascu, Ressu etc. – cat si unor artisti straini de renume – impresionistul Armand Guillaumin, simbolistul Edmond Aman-Jean etc. – dar si reprezentantilor tinerei generatii in pictura romaneasca.

Intre vedetele licitatiei se numara lucrarea lui Armand Guillaumin – Paysage au Midi (1907) – o exceptionala marina impresionista realizata de unul dintre creatorii impresionismului in anii (18)70, coleg la Pointoise cu Camille Pissarro;

Ion Tuculescu – Ocean brun – o opera celebra, selectata in numeroase randuri in vederea participarii romanesti la expozitii internationale (Copenhaga, Venetia, Washington, Paris);

Arthur Segal – Natura statica cu maci si zambile, una dintre extrem de rarele lucrari romanesti ale pictorului avangardist de reputatie europeana, originar din Romania.


Participarea la licitatie este libera si se face completand un formular de inregistrare inaintea inceperii evenimentului, fiind de asemenea posibila participarea in absenta, prin telefon sau oferta scrisa.

Licitatia de Toamna Artmark va fi transmisa, in direct, pe postul de televiziune The Money Channel, incepand cu ora 20:00.