Le concert

Detalii

Categorie
Filme la cinematografe
Modificat
acum 6 ani si 5 luni
Vizualizari
121

Voteaza & Distribuie

Descriere

Mediateca « André François » a Institutului Francez va proiecta in cadrul cinematecii filmul:

Le concert

Productie : Franta, 2009

Regizor : Radu Mihaileanu

Film in limba franceza

Synopsis :

Comedia dramatica Concertul il are in centru pe Andrei Filipov, dirijorul orchestrei Teatrului Balsoi si cel mai mare dirijor din Uniunea Sovietica, concediat in plina glorie pentru ca a refuzat sa se desparta de muzicienii sai evrei. Treizeci de ani mai tarziu Filipov inca mai lucreaza laTeatrul Balsoi, dar ca om de serviciu, cand intr-o noapte, sustrage un fax prin care orchestra rusa era invitata sa cante la Paris, la faimoasa sala Pleyel. Astfel, el isi cheama fostii colegi pentru ca impreuna sa treaca drept membrii orchestrei Balsoi.

Filmul va putea fi vizionat miercuri, 30 martie 2011, la orele 18h, la Mediateca IF, Bv. C.D.Loga, nr. 46.

Intrarea, gratuita, este rezervata abonatilor la Mediateca Institutului francez si invitatilor lor (fiecare abonat poate sa invite si sa aduca cu sine o persoana care nu este inca inscrisa la Mediateca).

Doritorii, care nu sunt nici invitati nici inscrisi, pot sa achizitioneze in ziua respectiva, pana la orele 18h, un abonament de o zi pentru consultarea pe loc a fondurilor Mediatecii. Vor beneficia astfel de consultarea documentelor multimedia si de accesul liber la filmul programat la cinemateca.