Lasa-ma sa-ti aud glasul - Catherine Maurice

Detalii

Categorie
Lansari de carte
Modificat
acum 10 ani si 8 luni
Vizualizari
347

Voteaza & Distribuie

Descriere

Miercuri, 15 aprilie 2009, ora 11.00 la Libraria Carturesti din Complexul Comercial Iulius Mall – parter (intrarea dinspre Curtea de Onoare), sunteti invitati sa participati la lansarea cartii "Lasa-ma sa-ti aud glasul" de Catherine Maurice, tiparita la Editura Curtea Veche. Cartea reprezinta marturia unei mame care a reusit, gratie unui efort personal sustinut si a unei terapii de recuperare adecvata (ABA), sa recupereze integral cei doi copii diagnosticati cu autism.

De asemenea, cu aceasta ocazie va fi prezentat și materialul "Autism – Ghidul medicului", un instrument extrem de util in depistarea semnelor autismului la copii in jurul varstei de 18 luni, broșura ce este distribuita gratuit in cadrul campaniei. Pachetul de materiale de screening pentru autism (poster si ghid), a fost elaborat de catre organizatia Help Autism Now Society din Statele Unite care a acordat permisiunea organizatorilor campaniei „Impreuna Invingem Autismul" sa il traduca in limba romana.

Fundatia Romanian Angel Appeal si Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, impreuna cu partenerul lor oficial Fundatia Vodafone Romania sustin campania de informare pentru ca autoritatile, medicii, oamenii, societatea sa constientizeze ca un diagnostic pus corect si la timp si o terapie adecvata pot ajuta un copil cu autism sa duca o viata aproape normala. Rolul medicului de familie in stabilirea si confirmarea unui diagnostic de tulburare de spectru autist este foarte important, el fiind prima veriga care ajuta in recuperarea acestor copii.

Campania a debutat la Libraria Carturesti din Bucuresti cu o expozitie de fotografii emotionante a 23 de copii frumosi, delicati, sensibili care se lupta zilnic sa iasa din captivitatea lumilor lor speciale. Printre temele prezentate se va afla si subiectul diagnosticului precoce al autismului la copil. Aceasta tema suscita interes si discutii , intrucat informatiile legate de instrumentele de screening si de evaluare si monitorizare a copilului cu autism au lipsit pana acum sau sunt de mult depasite. Aceasta in conditiile in care rolul medicului de familie este unul esential in stabilirea si confirmarea unui diagnostic precoce de tulburare din spectrul autismului (TSA).