Lansarea romanului Parinti, de Diana Badica, la Sibiu si Brasov

Detalii

Categorie
Lansari de carte
Modificat
acum 1 luna si 1 saptamana
Vizualizari
19

Voteaza & Distribuie

Descriere

Lansarea romanului Părinți, de Diana Bădica, la Sibiu și Brașov

Diana Bădica este prozatoarea pe care o așteptam de multă vreme: cea mai tragică a generației sale și totodată cea mai comică. Rareori cineva poate surprinde atîta viațăîntr-o singură carte. (Marius Chivu)

Joi, 18 aprilie, ora 19.00, la Librăria Humanitas „Constantin Noica” din Sibiu (Str. Nicolae Bălcescu 16), va avea loc lansarea romanuluiPărinți, de Diana Bădica, apărut de curînd în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

Vor vorbi, alături de autoare: Radu Vancu, Ștefan Baghiu

De asemenea, vineri, 19 aprilie, ora 18:00, la Librăria Humanitas Brașov (Piața Sfatului 16), Diana Bădica va fi invitata CenaKLUbului Tiuk (121).

Vor vorbi, alături de autoare: Mihai Ignat, Mihail Vakulovski

Romanul descrie viața unei familii dintr-un orășel de provincie care se confruntă cu moartea unuia dintre cei doi copil. Încercările familiei de a se adapta la noua situație coincid cu transformarea societății românești, cea mai mare parte a acțiunii fiind plasatăîn perioada postcomunistă. Ioana Negrilă, eroina romanului, este o fetiță prinsăîntre întîmplările copilăriei, neputința de a-și ajuta fratele și nevoia de a trece peste moartea lui. Împreună cu Tudor, un vecin de vîrsta ei, încearcă să afle ce s-a întîmplat cu fratele ei, mort la un centru de îngrijire a unor persoane cu dizabilități, dar nu reușește să găsească nici o pistă verosimilă. Lumea cartierului, familia extinsă, deteriorarea relației dintre părinți aduc resemnarea în fața morții abia în perioada adultă.

Diana Bădica(n. 1985, Slatina) a absolvit Psihologie și Asistență socialăîn cadrul Universității București. În 2012 a participat la primul curs de creative writing ţinut de Florin Iaru şi Marius Chivu. A colaborat la romanul colectivMoș Crăciun & Co. (Editura ART, 2012) şi a debutat cu volumul de poezieEnşpe mii de dimineţi(Casa de pariuri literare, 2014). A publicat proză scurtăîn revisteleIocan,Familia şiObservator cultural, precum și articole înDilema vecheșiDecît o Revistă.