Lansare volum S.F. Doi de Cristian-Mihail Teodorescu

Detalii

Categorie
Lansari de carte
Modificat
acum 7 ani si 2 luni
Vizualizari
340

Voteaza & Distribuie

Descriere

Vineri, 26 noiembrie, la ora 19, Libraria Cartea de nisip lanseaza, in colaborare cu Editura Bastion, volumul S.F. Doi de Cristian-Mihail Teodorescu. Vorbesc despre carte: Cornel Ungureanu, Marcel Tolcea, Lucian Vasile Szabo si Tudor Cretu.

"Viitorul nu suna bine la Cristian-Mihail Teodorescu, dar literar proza este reusita iar avertismentele pe care le lanseaza sunt perfect articulate logic: lumile create sunt poate putin probabile, dar - vai! – atat de posibile! Asadar, prin tematica, stil, complexitate, povestirile lui Cristian-Mihail Teodorescu se inscriu ca un pas foarte serios peste granite, si asa tot mai aproximativa, dintre anticipatie si main-stream, alaturandu-se altora de acest tip scrise in ultima vreme de Bogdan Suceava, Florin Manolescu, Doina Rusti, Liviu Radu. Fantasticul apartine intrinsec literaturii si nu cred ca vreo eticheta de genul „S.F.", caci nu e decat o eticheta lipita acum chiar de autor, indreptateste judecata critica la o alta abordare decat textele realiste. Cristian-Mihail Teodorescu este un autor citibil si citabil de literatura." (Horia Garbea)

S.F. Doi reprezinta prima culegere de povestiri lansate la cenaclul ProspectArt, primul rezultat concret al activitatii cenaclului timp de un an de zile. In 2008, Editura Bastion a publicat primul volumul de povestiri al autorului, intitulat SF unu.

Cristian-Mihail Teodorescu a absolvit Facultatea de Fizica in 1990, este doctor in fizica (1995, Orsay,Franta), a lucrat in cercetare in Franta, Germania, Anglia. Din 2002 este cercetator la Institutul de Fizica Atomica de la Magurele