Lansare program 'Burse medicale pentru romi'

Detalii

Categorie
Targuri / expozitii
Modificat
acum 10 ani si 10 luni
Vizualizari
290

Voteaza & Distribuie

Descriere

ActiveWatch - Agentia de Monitorizare a Presei si Centrul de Resurse pentru Comunitatile de Romi va invita joi, 4 martie 2010, ora 12.00, la conferinta de presa prilejuita de lansarea celui de-al treilea an al Programului de burse destinate studentilor de etnie roma in domeniul Medicinei si Farmaciei in Romania.

Evenimentul va avea loc in sala de conferinte AW - AMP cu sediul in Calea Plevnei, nr 98, bl 10 C, sector 1.

Programul "Burse medicale pentru romi. Leadership in sanatate: o generatie de profesionisti in domeniul sanatatii" este implementat in Romania de catre Institutul pentru o Societate Deschisa (OSI) si Fondul de Educatie pentru Romi (REF), impreuna cu partenerii Asociatia Medicilor Rezidenti si Sastipen - Centrul Romilor pentru Politici de Sanatate si se desfasoara sub auspiciile Decadei de Incluziune a Romilor 2005-2015. Initiativa se bucura de sprijinul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Ministerului Sanatatii si al Agentiei Nationale pentru Romi.

Reprezentantii OSI si REF, partenerii in program, precum si facilitatorii prezenti la intalnire vor prezenta componentele programului, criteriile de eligibilitate pentru cei interesati si vor oferi detalii despre modalitatea de aplicare.

Programul „Burse medicale pentru romi. Leadership in sanatate: o generatie de profesionisti in domeniul sanatatii" este o initiativa fara precedent in Europa Centrala si de Est si porneste de la o problema fundamentala a romilor – accesul dificil la serviciile de sanatate.

In 2008, primul an de implementare a acestui program, 35 de medici rezidenti si studenti romi ai facultatilor si colegiilor de Medicina, precum si elevi ai unor scoli profesionale medicale din Romania au primit burse de studii.

In 2009, 63 de medici rezidenti si studenti romi ai facultatilor si colegiilor de Medicina si elevi ai unor scoli profesionale medicale din Romania au primit burse de studii in Roamania, iar in Bulgaria, tara in care programul a fost implementat pentru prima oara, au fost acordate 21 de burse.