Lansare la Constanta: Fata tatei si mama fetei de Sanda Budis

Detalii

Categorie
Lansari de carte
Modificat
acum 5 ani si 1 luna
Vizualizari
656

Voteaza & Distribuie

Descriere

Lansare la Constanta: Fata tatei si mama fetei de Sanda Budis


Miercuri, 28 august, de la ora 18.00, la Libraria Carturesti din Constanta (Blvd. Al. Lapusneanu, nr. 116 C) va avea loc o intilnire cu arhitecta Sanda Budis, urmata de lansarea volumului de memorii Fata tatei si mama fetei. Istoria unei vieti intre Romania si Elvetia, aparut sub semnatura sa la Editura Polirom.


Disponibil si in editie digitala, din volumul Fata tatei si mama fetei nu lipsesc detaliile picante si istoriile interesante, uneori pline de umor, in care apar personalitati din Romania sau membri marcanti ai exilului romanesc.O carte de memorii, construita din decupaje cu momentele si intimplarile semnificative din viata arhitectei Sanda Budis, dar si a familiei sale, de la tatal Alexandru Budis, general in armata romana, la fiica Sandra Pralong, cu o remarcabila cariera jurnalistica in Statele Unite si o implicare activa in Romania de dupa decembrie ’89. Inceputa in prezent, cu aniversarea de 85 de ani, povestea Sandei Budis continua cu primii ani postdecembristi si evenimentele controversate de atunci, asa cum au fost traite de autoare. Sanda Budis se intoarce apoi in trecut, la copilarie, la familie si anturajul acesteia in perioada interbelica, la cele aproape trei decenii traite in Romania sub

comunisti si prigoana regimului impotriva familiei si la anii de exil din Elvetia.


"In calatoria noastra prin viata ne-am tinut strins de mina. Chiar traind la mii de kilometri una de alta, eram doua "frunze-n vint in lumea larga", ne-a legat prietenia, mai mult decit relatia mama-fiica. Am indemnat-o sa-si impartaseasca viata pentru ca povestea ei mi-a dat mereu curaj. Sa te bucuri intens de fiecare zi, chiar daca pierzi absolut tot si trebuie sa o iei de la capat, si nu o data, este molipsitor – un virus de optimism care sper sa ne contamineze pe toti!" (Sandra Pralong)Din cuprins:


Decembrie 1989, treptat, spre Romania • La Facultatea de Arhitectura • Mama si pictura • Jafuri si bombardamente sau cum am invatat sa pierd si s-o iau de la capat • Tata si putina istorie • Cum am ramas in strainatate • Arhitect din nou in Romania


Sanda Budis (n. 1926) este arhitect, fiica generalului Alexandru Budis. In urma persecutiilor din timpul regimului comunist, a emigrat, in 1973, in Elvetia, unde a continuat sa profeseze ca arhitect, si a revenit in tara dupa revolutia din decembrie 1989.