Lansare album si expozitie de fotografie Royal Fashion

Lansare album si expozitie de fotografie Royal Fashion

Detalii

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 6 ani si 7 luni
Vizualizari
336

Voteaza & Distribuie

Descriere

Teatrul National de Opereta „Ion Dacian" anunta Lansarea albumului si a expozitiei de fotografie „Royal Fashion" joi, 24 martie, ora 12.00 Foaierul Teatrului National de Opereta "Ion Dacian".
„Compania de Teatru Passe-Partout Dan Puric, in colaborare cu Teatrul National de Opereta „Ion Dacian" organizeaza in data de 24 martie 2011, ora 12.00, in foaierul Teatrului National de Opereta "Ion Dacian", vernisajul expozitiei de fotografie si lansarea albumului de fotografie „Royal Fashion".

Albumul este realizat de Teatrul National de Opereta „Ion Dacian" si de Compania de Teatru „Passe-Partout Dan Puric", iar sponsorul expozitiei si al albumului este Raiffeisen Bank.

Royal Fashion" este cel mai recent spectacol semnat Dan Puric si realizat in colaborare cu Teatrul National de Opereta „Ion Dacian". Premiera a avut loc pe data de 10 mai 2010, Ziua Regalitatii Romane.

Spectacolul „Royal Fashion" este o parabola inedita despre monarhie si putere. Costumele create de Doina Levintza, scenografia Corinei Gramosteanu si coregrafia lui Traian Vlas completeaza universul imaginat de Dan Puric, nuantand momente si depasind conveniente.

Albumul prezinta spectacolul din patru perspective diferite: repetitii (making of), imagini din spectacol, fotografii de fashion reprezentand creatiile Doinei Levintza care apar in spectacol si fotografii de arhiva cu membri ai Casei Regale a Romaniei.

Atat fotografiile care vor fi expuse cat si cele care se regasesc in album au fost realizate de catre fotograful japonez Tomoaki Minoda, in timpul repetitiilor si la primele reprezentatii ale spectacolului „Royal Fashion".

Evenimentul va beneficia de prezenta unor membri ai Casei Regale a Romaniei. La eveniment vor fi, de asemenea, prezenti: Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank, personalitati ale culturii romanesti, echipa care a realizat spectacolul „Royal Fashion", actori si jurnalisti.

Despre proiectele "Royal Fashion" :

Despre acest proiect, Steven van Groningen, Presedinte & CEO Raiffeisen Bank a declarat: „Avem deja o traditie in colaborarea cu trupa Passe-Partout si cu Dan Puric si, de fiecare data, am avut satisfactia unui act artistic de calitate. Ma bucur ca reusim sa oferim, prin deschiderea aceastei expozitii si prin editarea albumului "Royal Fashion", un reper cultural care merita cunoscut, vazut si vizitat."

Dan Puric, regizorul spectacolului "Royal Fashion" si coordonatorul celor doua proiecte a afirmat: „Am incercat prin acest spectacol sa aduc aminte ceea ce am pierdut: fiorul inaltator al calitatii. Caci regalitatea asta presupune: o inaltare, o innobilare, o scoatere din multime. In termenii vietii, femeia pe care o iubim este regina noastra. Ea ne-nalta dincolo de obisnuitul trait pana s-o cunoastem. La fel, barbatul iubit de femeie este regele ei. Dragostea, deci, nu este nici pe departe o stare democratica, ci o stare aristocratica. Este, daca vreti, innobilarea firii umane, atat de supusa biologicului si gregaritatii, cu statutul de fiinta."