"Lacul lebedelor" - poveste pe gheata intr-o atmosfera calda!

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 8 ani si 3 luni
Vizualizari
183

Voteaza & Distribuie

Descriere

"Lacul lebedelor" este probabil cel mai cunoscut spectacol de balet din lume. Povestea de dragoste intre printul Sigfried si Odette este sfasietoare, care ne ajuta insa sa intelegem ca increderea intr-un real utopic ne poate face sa suferim foarte mult. Un basm cu un impact emotional deosebit, iubit de o lume intreaga.


Elena_Zimina_&_Kirill_Silantyev


Compus in anul 1875 de catre Piotr Ceaikovsky, libretul baletului (in 4 acte) a fost scris de catre Vladimir Berghicev si V. Ghelzer, avand ca sursa de inspiratie o veche legenda rusa si a corespuns pretentiiilor compozitorului rus. Premiera a avut loc la Sankt Petersburg, la „Teatrul Mariinski", pe 15 ianuarie 1895, dar a fost un esec, din cauza unei puneri in scena nepotrivite.


Dupa mai putin de un secol, "The Saint - Petersburg State Ballet on Ice" s-a infiintat pentru a oferi o alternativa baletului clasic si a realizat un proces lung pentru perfectionarea figurilor clasice si a sariturilor pe gheata, care s-au concretizat intr-un show desavarsit, extrem de apreciat la nivel mondial. In plus, faptul ca fiecare dintre dansatorii implicati in aceasta productie a stralucit in competitii internationale, obtinand medalii fruntase pentru evolutii la patinaj pe gheata, asigura componenta de senzational a spectacolului in special prin imbinarea figurilor sportive de patinaj cu baletul clasic rusesc.


Ambasada Federatiei Ruse si Agentia Vreau Bilet ofera insa acestui basm emotionant o si mai puternica semnificatie, prin intermediul unui show cu adevarat inedit: "Lacul lebedelor pe gheata"! Cei mai cunoscuti balerini pe gheata din lume, reprezentanti de onoare ai celebrei companii de balet de origine rusa "The Saint - Petersburg State Ballet on Ice", vor darui o reprezentatie de neegalat pe data de 14 aprilie la Sala Palatului din Bucuresti, "povestind" prin miscari gratioase basmul ce impresioneaza de fiecare data mii de oameni.Pentru a oferi o experienta de neuitat, scena locatiei va fi transformata intr-un ring spectaculos realizat din mii de kilograme de gheata, un spatiu amenajat special pentru balerinii patinatori rusi ce vor oferi publicului un spectacol de cinci stele. Organizatorii sfatuiesc insa publicul sa lase manusile acasa, intrucat, in ciuda ghetii ce se va intinde pe intreaga scena, spectatorii vor fi intampinati intr-o atmosfera calda si confortabila, si nu geroasa, asa cum s-ar intampla in mod normal la un show de acest gen.


Incepand cu anul 1967, cel mai faimos balet pe gheata - "The Saint - Petersburg State Ballet on Ice a incantat o lume intreaga prin intermediul a mii de turnee impresionante. Infiintata ca un tribut pentru orasul lor, celebra trupa de balet pe gheata soseste in premiera pe 14 aprilie 2010 la Sala Palatului pentru a dezvalui publicului bucurestean o viziune inedita a "Lacului Lebedelor", un basm impresionant prin tragismul povestii de iubire dintre Sigfried si Odette.


Lacul_Lebedelor_pe_gheata


Compania de balet de origine rusa "The Saint - Petersburg State Ballet on Ice", a ales sa combine intriga acestei emotionante povesti cu muzica magnifica a lui Ceaikovsky, cele doua fiind practic virtual predestinate sa fie convertite intr-o coregrafie pe gheata. Armonioasa combinatie introduc audienta intr-o lume de estetica si armonie, completata de aparitia maiestuoasa a balerinelor ce aluneca lin pe suprafata ghetii cu unduiri perfecte de lebada.


Ambasada Federatiei Ruse si Agentia Vreau Bilet ofera acest show remarcabil la mijlocul primaverii, o perioada potrivita pentru ca povestea sa fie savurata la adevarata ei valoare. Cu toate ca probabil multi spectatori cunosc aceasta poveste, insa modul unic in care este interpretata fac din acest regal o experienta peste asteptarile oricui.


Va anuntam ca pretul biletelor pentru acest spectacol de basm sunt cuprinse intre 70 si 200 de Lei, fiind disponibile in reteaua Vreau Bilet (Unirea Shopping Center, et. 2), Pasajul Universitatii – agentia Trident Touring, la Sala Palatului si online pe www.vreaubilet.ro.Informatii generale:Konstantin Boyarski a fondat Baletul de Stat pe Gheata inca din 1967 si l-a instaurat cu o interpretare bazata pe „Spargatorul de Nuci". La scurt timp, a combinat pentru prima data patinajul artistic cu baletul clasic rusesc, experiment ce a inregistrat un succes coplesitor in fata audientei critice de specialitate. Sarcina indelungata de a adapta figuri clasice, ridicari si salturi pentru gheata, a dat rezultat. Un gen nou, fantastic, s-a nascut sub forma baletului pe gheata. Muzica magnifica a lui Ceaikovsky si intriga din „Lacul Lebedelor" au fost predestinate sa fie transformate intr-o coregrafie pe gheata. Audienta este absorbita de o lume Atotputernica a esteticii si armoniei, in care balerinele plutesc fara greutate peste suprafata ghetii, cu miscari maiestuoase de lebada.