Iris, in deschidere la Alice Cooper!

Detalii

Categorie
Petreceri / Concerte
Modificat
acum 6 ani si 3 luni
Vizualizari
175

Voteaza & Distribuie

Descriere

Iris, in deschidere la Alice Cooper!


Jack Daniel’s Studio No. 7 prezinta Iris, o legenda romaneasca, in deschiderea concertului unei alte legende la Bucuresti: Alice Cooper! Pe 14 iunie, la Arenele Romane, se pregatesc 3 ore de hard-rock de zile mari. Accesul la eveniment este permis incepand cu ora 18.30 , iar concertul va incepe de la ora 19.30.


Una dintre cele mai longevive si iubite formatii romanesti, IRIS, trupa care a creat mai bine de trei decenii de istorie in muzica romaneasca va canta pentru fanii sai hiturile de rezistenta: "Strada Ta", "Floare de Iris", "Cine ma striga in noapte", "De vei pleca", "Sa nu crezi nimic" si multe altele.

Decorati cu Ordinul Meritul Cultural in grad de Cavaler in octombrie 2007, membrii trupei Iris au evoluat, de-a lungul carierei lor muzicale, in fata a 9 milioane de oameni in peste 5000 de concerte. Anul acesta, trupa implineste 36 de ani de existenta in muzica romaneasca. In 2007, ei si-au sarbatorit aniversarea de 30 de ani pe Aeroportul Baneasca, unde au cantat in fata a peste 15.000 de fani, un record autohton greu de egalat. Un an mai tarziu, in 2008, granzii muzicii rock primesc Discul de Aur pentru vanzarile albumului "Cei Ce Vor Fi" si Discul de Platina pentru albumul "Maxima", fiind premiati si in fata publicului a doua zi, la concertul IRIS AETERNA sustinut la Teatrul National Bucuresti. Si tot in 2008, Romanian Music Awards consemneaza inca doua premii castigate de IRIS: Best Live si Best Rock – "Cei Ce Vor Fi".


Dupa operatia suferita de Cristi Minculescu in 2009, pe 6 iunie IRIS isi fac prima aparitie la Romanian Music Awards pentru a fi recompensati cu Most Wanted Award. Este un preambul pentru megaconcertul de revenire sustinut pe 8 octombrie la Sala Polivalenta in Capitala in fata a peste 7000 de persoane. Cu ocazia acestui spectacol a fost lansata si "Integrala IRIS", un boxset cuprinzand intreaga discografie a trupei.


Pe 14 martie 2010, la Premiile Radio Romania, Cristi Minculescu primeste binemeritatul premiu pentru "Artistul anului 2009". Un an mai tarziu, in august 2010, se lanseaza DVD-ul „Aeterna - Daruind vei dobandi" care cuprinde intregul concert sustinut pe 8 octombrie 2009 la Sala Polivalenta din Bucuresti. Anul 2010 a consemnat lansarea ultimului album Iris, "12 Porti", cu un concert la Sala Palatului din Bucuresti.