Intalnirea cu scriitorii Octavian Soviany si Aura Maru la Institutul Blecher

Detalii

Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 10 ani si 8 luni
Vizualizari
393

Voteaza & Distribuie

Descriere


Clubul de lectura Institutul Blecher va invita, miercuri 21 aprilie, de la ora 18.30, in Sala Oglinzilor a Uniunii Scriitorilor din Romania (Calea Victoriei, nr. 115), la lectura scriitorilor Octavian Soviany (proza) si Aura Maru (poezie). O intalnire moderata de Claudiu Komartin.

Octavian Soviany (n. 1954, Brasov) a absolvit Facultatea de Litere la Cluj (1979). Pana in 2000, a publicat volumele de poezie „Ucenicia batranului alchimist" (1983), „Cantecele desavarsirii interioare" (1994), „Turnul lui Casanova" (1996), „Provincia pedagogica" (1996) si „Textele de la Montsalvat" (1997), adunate in antologia „Cartea lui Benedict" (2002). Dupa volumul „Alte poeme de moda veche" (2004), in care cultiva maniera din volumele anterioare, poezia lui Octavian Soviany sufera o transformare spectaculoasa, vizibila in „Scrisori din Arcadia" (2005), una dintre cele mai bune carti de poezie ale deceniului. Un an mai tarziu a aparut „Dilecta" (2006), volum nominalizat la premiile USR. Pe langa cele opt volume de poezie, a publicat mai multe volume de critica, teatru si un roman, „Textele de la Monte Negro" (2003), fiind unul dintre cei mai activi si mai bine cotati scriitori 80-isti de astazi.

Aura Maru (n. 1990, Carpineni, Rep. Moldova) a absolvit liceul „Mihai Eminescu" din Chisinau si a facut parte din colegiul de redactie al revistei „Clipa". A condus o vreme cenaclul „Iulia Hasdeu", iar in prezent este studenta la Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti (sectia romana-engleza). Aura Maru este una dintre cele mai sigure voci ale ultimului val de poeti basarabeni – dupa promotia incerta a lui Hose Pablo & co., poezia din Republica pare ca a depasit stadiul unei poeticitati lejere, dezinhibate si aculturale, incarcandu-se de gravitate si de un suflu proaspat de cea mai buna calitate. Prin Aura Maru si Aurelia Borzin, poezia romana contemporana isi consolideaza doua dintre principalele directii afirmate in ultimul deceniu.

http://institutulblecher.blogspot.com/