Insertia pe piata muncii

Detalii

Categorie
Evenimente de afaceri
Modificat
acum 6 ani si 1 luna
Vizualizari
311

Voteaza & Distribuie

Descriere

Universitatea de Vest din Timisoara, in calitate de partener, implementeaza proiectul cu titlul "Studiu national de monitorizare a insertiei pe piata muncii a absolventilor din invatamantul superior", Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 prin contractul: POSDRU/60/2.1/S/41750. Proiectul este coordonat de Consiliul National pentru Finantarea Invatamantului Superior in colaborare cu Centrul International pentru Cercetari in Invatamantul Superior din cadrul Universitatii Kassel Germania.

Obiectivul general al proiectului il reprezinta consolidarea rolului universitatilor in evaluarea modului in care cunostintele, competentele si abilitatile dobandite sunt suficiente pentru a permite absolventilor sa se angajeze pe piata muncii sau sa-si continuie studiile.

Proiectul are ca scop elaborarea de instrumente, la nivel national, destinate monitorizarii traseului profesional al absolventilor de invatamant superior pe piata muncii. In acest sens, in data de 23 noiembrie 2010, Universitate de Vest din Timisoara va trimite scrisori catre absolventii promotiilor 2005 si 2009, cu invitatia de a participa la completarea unui chestionar, accesabil pe site-ul proiectului.

Prin reteaua inter-universitara creata si prin aportul unor specialisti de referinta, proiectul va contribui la cresterea relevantei invatamantului superior pentru piata muncii si societatea bazata pe cunoastere, prin furnizarea informatiilor necesare corelarii strategiei de dezvoltare a invatamantului superior cu dinamica actuala si previzionata a pietei muncii.