Initiativa Teatru in Fata Blocului

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 7 ani si 8 luni
Vizualizari
270

Voteaza & Distribuie

Descriere

In perioada 16 – 20 iulie 2012, la Targu-Mureș se desfașoara prima ediție a festivalului itinerant de comedie stradala, "Inițiativa Teatru in Fața Blocului", organizat de catre Asociația Casa de Producție Culturala, in parteneriat cu Municipiul Tirgu-Mureș și Consiliul Județean Mureș.

Prin acest proiect, asociația iși propune sa popularizeze acest gen de manifestare și sa trezeasca interesul locuitorilor din Tirgu-Mureș pentru cultura și arte. Originalitatea proiectului rezulta din faptul ca acest festival nu se va desfașura in locuri cu specific teatral, ci in spații neconvenționale cum ar fi troturarul din fața blocului sau parcurile de joaca aferente asociațiilor de proprietari din cartierele din Tirgu-Mureș.

Pentru aceasta prima ediție cartierele selectate de organizatori pentru reprezentațiile celor 3 spectacole participante sunt: cartierul Tudor Vladimirescu, cartierul Mureșeni, cartierul Unirii și cartierul 1848. Reprezentațiile vor incepe in fiecare zi la ora 20:00 dupa urmatorul program:

Luni, 16 iulie – cartierul Mureșeni – str. Resița nr. 3;

Marți, 17 iulie – cartierul Tudor – Parcul Izvor (langa Macul Roșu);

Miercuri, 18 iulie – cartierul Unirii – parcul din str. Decebal (blocurile 26 – 30);

Joi, 19 iulie – cartierul Tudor – in spatele complexului Favorit;

Vineri, 20 iulie – cartierul 1848 (Dambu Pietros) – in fața Școlii nr.17.

Proiectul este unul amplu, spectacolele fiind realizate in perioada 20 iunie – 16 iulie. Universitatea de Arte, alaturi de Teatru74 au sprijinit realizarea festivalului, toți artiștii implicați in acest proiect fiind fie studenți ai universitații, fie tineri absolvenți ai acesteia. Cele 3 spectacole realizate sunt:

Tacito și Amasia, de Andreini Isabella, regia Cristian Bojan, cu Claudiu Banciu, Ioana Decianu;

Attilio și Diotima, de Andreini Isabella, regia Mihaela Romonți, cu Andrei Chiran, Bianca Holobuț;

Celia, Fulvio și Amor, de Bruni Domenico, regia Catalin Chirila, cu Andi Gherghe, Laura Mihalache, Cristian Bojan.Intrarea la spectacole va fi libera pentru toata lumea.