I.D. Fest, Festivalul National de Teatru pentru Tineri din Bacau

Detalii

Categorie
Festivaluri
Modificat
acum 6 ani si 2 luni
Vizualizari
465

Voteaza & Distribuie

Descriere

I.D. Fest schimba!

  • I.D. Fest iși schimba limba materna

  • Noi secțiuni de monoloage și concurs de scenarii originale

  • Ateliere concentrate pe tot ce e esențial pentru un tanar actor

  • De pe 14 iulie, pe scena Teatrului Municipal Bacovia din Bacau

I.D. Fest, Festivalul Național de Teatru pentru Tineri din Bacau, organizat in totalitate de elevi de liceu, a ajuns anul acesta la cea de-a XV-a ediție, ce va incepe pe 14 iulie. Pentru ca este un numar semnificativ, festivalul aduce schimbari la fel de semnificative, incepand cu modificarea profilului, din limba engleza in limba romana, și pana la introducerea unor noi secțiuni in concurs.

Totul a inceput in 1997, cand un grup de adolescenți pasionați de teatru și de limba engleza au pus bazele festivalului. Sprijiniți de British Council, au format I.D. Fest care, timp de paisprezece ediții a adus teatrul in limba engleza nu numai din Romania ci și din alte țari pe scena Teatrului Municipal Bacovia. Cu juriu și ateliere profesioniste, festivalul a contribuit enorm la crearea unui fenomen de teatru amatoricesc in țara, care depașește cu mult o simpla manifestare de liceu. Cea de-a cincisprezecea ediție se reorienteaza catre o manifestare mai naturala, mai organica a procesului artistic și a educației prin practica organizarii de eveniment cultural de catre liceeni.

Aceasta trecere catre un nou nivel aduce cu sine, pe langa secțiunea adresata trupelor de liceeni, cea de One Man Show (secțiune de monoloage) și cea de Dramaturgie – secțiune in care adolescenții pot trimite scenarii de teatru scrise de ei, pentru a fi regizate de un juriu profesionist.

Bazat pe ideea de educație alternativa, I.D. Fest aduce pentru participanți o varietate de ateliere ce vor fi imparțite pe secțiuni care vor cuprinde totul de la Mișcare scenica" pana la Voce și dicție". Atelierele vor fi conduse de studenți ai Universitații Naționale de Arta Teatrala și Cinematografica, „I.L.Caragiale".

Astfel, festivalul se va desfașura anul acesta sub sloganul "I.D. Fest schimba!", tocmai pentru a evidenția evoluția evenimentului ca și intreg, avand ca scop final educarea prin cultura a viitoarelor generații și pregatirea unor tineri actori amatori din toata țara. Deși se schimba multe aspecte, jurizarea și atelierele vor fi organizate sub aceleași auspicii profesioniste.

Așadar, incepand cu 14 iulie, I.D. Fest revine pe scena Teatrului Municipal George Bacovia cu cea de-a cincisprezecea ediție, intrarea la spectacole fiind libera.