Guerilla Verde prezinta in premiera pentru Romania documentarul Chasing Ice

Detalii

Categorie
Filme la cinematografe
Modificat
acum 8 ani si 1 luna
Vizualizari
573

Voteaza & Distribuie

Descriere

Guerilla Verde prezinta in premiera pentru Romania documentarul Chasing Ice


București, 24 martie 2014. Astazi incepe la București cea de a noua ediție a Caravanei educaționale Guerilla Verde. Cu aceasta ocazie va putea fi vizionat, in premiera pentru Romania, filmul documentar "CHASING ICE"- Goana dupa gheața. Caștigator a peste 30 de premii la festivalurile internaționale de film din intreaga lume, cum ar fi Sundance Film Festival, Chasing Ice este un experiment al unuia dintre cei mai apreciați fotografi de mediu, James Balog, care surprinde, pe o perioada de mai multi ani, topirea ghetarilor. Imaginile sunt bantuitor de frumoase, inregistrarile video comprima ani in secunde si arata milenari munti de gheata disparand intr-un ritm ingrijorator.


In perioada 24 martie – 8 mai, Guerilla Verde se va opri in școlile și universitațile din București, Brașov, Ploiești, Sibiu, Iași, Timișoara și Cluj. Anul acesta, peste 60 de unitați de invațamant și-au dorit sa fie gazda caravanei, fapt pentru care organizatorii nu vor putea fi prezenți fizic la toate evenimentele, insa vor pune la dispoziția celor interesați materialele necesare organizarii proiecțiilor. Și in aceasta editie intrarea va fi libera, iar participanții vor avea ocazia sa se intalneasca cu reprezentanți ai organizațiilor de mediu, recunoscute in Romania, care iși vor prezenta programele de voluntariat pe care le au in derulare.
Traseul caravanei Guerilla Verde - editia a IX-a: București, 24 martie – 10 aprilie; Brașov – 1 aprilie; Ploiești 7-9 aprilie; Sibiu – 30 aprilie; Cluj 8-29 aprilie; Iași – 7 mai, Timișoara – 8 mai. Programul proiecțiilor este disponibil pe site-ul proiectului www.guerillaverde.ro.Guerilla Verde este prima caravana educationala prin film cu mesaj ecologic din Romania. Alte informații: 8 editii organizate; peste 15.000 de participanti: tineri, elevi, autoritati, presa, parteneri; 19 filme proiectate cu mesaj ecologic educational; 135 de scoli, 50 licee si 16 universitati din peste 20 de orase.


Programul proiectiilor din aceasta editie este disponibil pe: www.guerillaverde.ro