Gratie si forta, expozitie dedicata lui Cosmin Lungu

Detalii

Categorie
Targuri / expozitii
Modificat
acum 7 ani si 3 luni
Vizualizari
288

Voteaza & Distribuie

Descriere

Institutul francez din Timisoara, Muzeul de Arta si Raluca Lungu


au placerea sa va invite duminica, 19 iunie, ora 17


la vernisajul expozitiei


GRATIE SI FORTA


- expozitie dedicata lui Cosmin Lungu -


Curatori: Ana Adam si Claudia Mandi


Gratie si forta, expozitie dedicata lui Cosmin Lungu


„Imi place sa leg oamenii de idei", a declarat intr-un interviu Cosmin, iar lucrul acesta a continuat sa-l faca si dupa ce s-a dus mult mai aproape de curcubeu, caci el este cel care a facut posibil ca acum, 35 de oameni (artisti plastici, scriitori, jurnalisti, editori sau pur si simplu prieteni) sa se adune laolalta.


Ideea, de data acesta, i-a apartinut lui Eric Baude, directorul Institutului Francez din Timisoara, care, inainte de a-si incheia mandatul in orasul nostru, a vrut sa faca ceva in amintirea lui Cosmin. In urma acestei idei s-a nascut un intreg proiect, a carui derulare a inceput in iarna, proiect care isi propune sa abordeze cu sinceritate, curaj si lumina acest adevar: Cosmin nu mai este printre noi, iar povestea lui ne face sa meditam asupra iubirii, suferintei si a trecerii.


Desi contrastante, gratia si forta exprima esenta a tot ceea ce inseamna incercarea majora a suferintei: gratia de a da sens vietii, forta de a merge inainte, gratia de a ramane in iubire, forta de a ne putea desparti, gratia de a plange, forta de a intelege. Dar, pe langa asta, este vorba si de gratia oamenilor care au intrat in proiect de a se apropia de temele propuse si forta lor de a exprima ceea ce simt in legatura cu toate acestea.


Expozitia va putea fi vizitata in perioada 19 iunie – 3 iulie 2011VERNISAJ : DUMINICA, 19 IUNIE, ORA 17


In dechidere vor vorbi Marcel Tolcea, Eric Baude si Robert Serban.Muzeul de Arta (Piata Unirii)