Gotan Project revine in Romania!

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 10 ani si 6 luni
Vizualizari
280

Voteaza & Distribuie

Descriere

Noile forme ale tangoului, colectia de primavara:

Gotan Project revine in Romania!


Bucurestiul devine un reper international pe harta iubitorilor de tango. Incantati de primirea fabuloasa de anul trecut, Gotan Project pregatesc o reintoarcere (a patra) la Bucuresti, la sfarsitul lunii februarie. Pe 28 februarie, la Sala Palatului, cea mai celebra trupa de electro-tango demonstreaza teoria Tango 3.0 (titlul ultimului lor album): noua muzica este vechea muzica. Concertul este organizat de Events.Subtil, dinamic, senzual, tangoul nu mai e demult un gen pentru nostalgici. Gotan Project, trupa care a dat o noua fata tangoului, se simte la Bucuresti ca la ea acasa. „A fost dragoste la prima vedere" spunea Christoph H. Müller anul trecut, la finalul concertului pe care l-au sustinut in vara anului 2010 in Capitala, tot la invitatia Events.


Gotan Project la Bucuresti pe 28 Feb la Sala Palatului


Cea mai cunoscuta trupa de electro-tango a momentului a inceput ca un experiment muzical. Philippe Cohen Solal, Eduardo Makaroff si Christoph H. Müller au fost primii care au adus cu succes folclorul argentinian pe scena electronica. "La Revancha del tango", primul lor album a vandut un million de copii; i-a urmat al doilea album cu influente pronuntate de jazz, "Lunatico" si Gotan Project au plecat in turneu in jurul lumii. 12 ani mai tarziu, peste 2 milioane de albume vandute, ceva poezie, multe cautari, si multa munca, albumul Tango 3.0 (2010) face din Gotan Project un clasic „world music" de degustat la orice ora, redefinind elementele marcante ale acestui proiect muzical absolut fantastic.Tangoul te invaluie de la deschiderea lenesa din "Tango Square", undeva intre un mars funebru din New Orleans si un vals pe bulevard, la influentele rock din "‘De hombre a hombre". Beat-uri domoale, introspectie, o atmosfera ce isi are radacinile pe strazile prafuite din Buenos Aires se impletesc cu voci precum Cristina Vilallonga pe "Peligro" sau Melingo in "Tu Misterio". O lista impresionanta de invitati completeaza reteta de succes a albumului. Dr. John le "imprumuta sound-ul calm al Hammond B3 pe Tango Square. Opera autorului Argentinian Julio Cortázar este omagiata in piesa "Rayuela", citind un pasaj din romanul sau cu acelasi nume. Pana si Víctor Hugo Morales, celebrul commentator de fotbal, si-a imprumutat vocea pentru primul single, "La Gloria" in care GOOOOOOOL devine GOOOOOOTAN.


Gotan Project


Biletele pot fi achizitionate la preturi promotionale in perioada 15 - 26 decembrie: 96 lei, 120 lei, 152 lei, 192 lei, iar din 27 decembrie la pret intreg: 120 lei, 150 lei, 190 lei sau 240 lei, in functie de categorie. Tichetele se pot cumpara online, pe www.eventim.ro, sau prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, librariile Humanitas). Biletele pot fi achizitionate si in trei rate lunare, doar prin Card Avantaj, la sediul Events.


Biografie


Gotan Project au creat un nou stil de muzica, un melanj fabulos, perfect echilibrat, intre pasiunea tangolui argentinian si rigurozitatea electro. Spectacolele lor live, memorabile prin proiectiile video spectaculoase, exploateaza senzualitatea tangoului clasic si interactiunea efervescenta cu sounduri moderne: dub, electro, nu-jazz si break.


Sinonimul „cool & chic", muzica Gotan Project se asculta peste tot in lume, de la cluburile din New York pana la plajele din Rio de Janeiro. Numele trupei este o anagrama a cuvantului „tango", descriind sintetic muzica pe care o creeaza – un remix al tangoului. Albumul „La Revancha del Tango" (2001), pasaportul lor catre succes, a vandut peste un million de copii si i-a facut faimosi pentru reinventarea tangoului si reintroducerea acestui gen muzical in atentia unei audiente masive.


Francezul Philippe Cohen Solal, argentinianul Eduardo Makaroff si elvetianul Christoph H. Müller au in spate 12 ani de cariera si peste 2 milioane de albume vandute. Startul a fost in 1999, cand cei trei au pus bazele trupei la Paris; un an mai tarziu, a aparut single-ul Vuelvo Al Sur/El Capitalismo Foraneo. Au urmat 8 albume: Vuelvo Al Sur (2000), El Capitalismo Foraneo (2001), La Revancha del Tango (2001), Inspiración Espiración (2004), Lunático (2006), El Norte (2006), Gotan Project Live (2008), si ultimul pe lista, Tango 3.0 (2010).


grupul Gotan Project


In fimul "Shall we dance" (2004), Jeniffer Lopez si Richard Gere au dansat pe piesa "Santa Maria (del Buen Ayre)" de pe albumul „La Revancha del Tango". Muzica Gotan Project a fost de asemenea folosita in serialul „Sex and the City" si a fost considerata foarte potrivita pentru mai multe episoade din showul TV britanic „Top Gear". In 2004, o alta piesa de pe albumul "La Revancha del Tango" a facut parte din coloana sonora a filmului „Ocean’s Twelve". Cantecul "El Capitalismo Foraneo" incepe sa ruleze la finalul scenei in care personajul jucat de Catherine Zeta-Jones il interogheaza pe Matsui, interpretat de Robbie Coltrane.