Gala Teatrului Tanar

Detalii

Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 7 ani si 3 luni
Vizualizari
212

Voteaza & Distribuie

Descriere

GALA TEATRULUI TANARTeatrul Odeon, 6 mai 2010


Tinerii actori romani sunt invitati sa concureze pentru un premiu de 100.000 de dolari.Trupe formate din maximum 7 actori, cu varsta cuprinsa intre 18-35 de ani, se pot inscrie in concurs pana la data de 28 martie 2010. Pentru a putea participa, tinerii actori trebuie sa sustina un spectacol de teatru universal, care sa corespunda urmatoarelor genuri: teatru-dans, Comedia Del Arte, teatru-pantomima, coregrafie-cuvant.


Gala Teatrului Tanar


Preselectia trupelor se va face in perioada 29 Martie – 2 Aprilie, de catre o comisie formata din speciliasti cu experienta in domeniul artistic. Selectia va fi facuta de un Juriu format din mari personalitati ale teatrului romanesc si va avea loc la Teatrul Nottara in zilele de 28 si 29 aprilie. Trupa castigatoare va fi anuntata pe 6 mai, in cadru festiv, la Teatrul Odeon.


Cultura salveaza Romania! Salvati Cultura!


Camelia Buda, director proiect Gala Teatrului Tanar: "Marele premiu, in valoare de 100.000 de dolari va fi acordat sub forma de finantare a participarii trupei la festivaluri de teatru, pe mari scene ale Europei. Intentionam in acest fel sa sprijinim teatrul romanesc, actorii tineri, cu talent si initiativa, sa incurajam implicarea acestora in viata artistica romaneasca si sa le facilitam accesul la festivaluri internationale de teatru. De asemenea, ne propunem sa aratam Europei o alta fata a Romaniei."NOTA:


Regulamentul si toate detaliile privind participarea la concurs pot fi gasite pe site-ul Fundatiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei, la adresa www.fudv.ro si pe http://galateatruluitanar.wordpress.com.