Gala Sigurantei pe Internet

Detalii

Categorie
Targuri / expozitii
Modificat
acum 7 ani si 5 luni
Vizualizari
189

Voteaza & Distribuie

Descriere

Peste 1400 de copii si tineri au participat cu peste 700 de proiecte multimedia la concursul Descoperiti lumea digitala impreuna! Conexiune intre generatii organizat de Consortiul Sigur.info cu ocazia Zilei Sigurantei pe Internet.

Castigatorii concursului vor fi premiati in cadrul unei conferinte de presa de catre sponsorii evenimentului: Orange, Microsoft, UPC, Vodafone, Cosmote, ECDL, Kaspersky, Bitdefender, Amplus.net si EUROaptitudini.

Ca si noutate, anul acesta vor fi oferite premii si pentru urmatoarele categorii: Profesorul Anului, Scoala Anului, Gradinita Anului, Website-ul Anului, Voluntarul Sigur.info al Anului.

Pe data de 7 februarie 2012 s-a sarbatorit pe continentul European si in alte tari ale lumii, "Ziua Sigurantei pe Internet". Acesta este un eveniment de anvergura europeana ce are loc anual, fiind organizat sub egida Insafe (European Internet Safety Network) in cadrul programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene.

In Romania, din cauza conditiilor meteo nefavorabile din perioada 6 -10 februarie si din perioada imediat urmatoare, evenimentele organizate cu ocazia Zilei Sigurantei pe Internet au trebuit amanate pentru data de 28 februarie 2012.

Astfel, pe data de 28 februarie 2012, Consortiul Sigur.info coordonat de Salvati Copiii Romania, in parteneriat cu Positive Media Iasi si Centrul FOCUS organizeaza o conferinta de presa in Bucuresti pentru a celebra evenimentul Ziua Sigurantei pe Internet.

Ziua Sigurantei pe Internet a fost sarbatorita, ca in fiecare an, prin organizarea unui concurs national destinat copiilor. Tema acestui an a fost „Descoperiti lumea digitala impreuna! Conexiune intre generatii." si au participat peste 1400 de copii si tineri cu peste 700 de proiecte inscrise. Noutatea din acest an consta in introducerea a cinci categorii noi in concurs: Profesorul Anului, Scoala Anului, Gradinita Anului, Website-ul Anului, Voluntarul Sigur.info al Anului.

Castigatorii vor fi premiati in cadrul conferintei de presa, premiile fiind oferite de sponsorii evenimentului: Orange, Microsoft, UPC, Vodafone, Cosmote, ECDL, Kaspersky, Bitdefender, Amplus.net si EUROaptitudini.

Pe langa premierea castigatorilor, in programul conferintei au loc urmatoarele evenimente:

­ Prezentarea cercetarii EU KIDS ONLINE II cu privire la utilizarea internetului de catre copiii europeni;

­ Prezentarea si testarea jocului online interactiv „Big Brain";

­ Lansarea platformei online SafeTube.eu pentru postarea de clipuri video, audio sau flash cu scop informativ sau educativ privind utilizarea in conditii de siguranta a calculatorului, Internetului si tehnologiilor mobile.