Folk Rock Fest Piatra Craiului

Detalii

Categorie
Festivaluri
Modificat
acum 6 luni si 3 saptamani
Vizualizari
84

Voteaza & Distribuie

Descriere

Între 15-17 august 2019, Folk Rock Fest Piatra Craiului dă voce naturii

Folk Rock Fest Piatra Craiului, cel mai verde festival de muzică rock, rock alternativ, indie și folk din România, promite să unească pe parcursul a trei zile arta plastică, natura si muzica,între 15 și 17 august 2019, în Parcul Național Piatra Craiului. 16 hectare vor fi amenajate în premieră pentru primul festival dintr-un parc național, în baza unui concept unic prin care creațiile artistice, purtând semnătura unor renumiți artiști plastici, sculptori și pictori, sunt integrate în natură.
Cu ajutorul a 13 artişti plastici se construiește un decor impresionant, plin de culoare si imaginație. Intervenţiile artistice includ numeroase medii de expresie, de la pictură, sculptură şi colaj pe hârtie la arte decorative (podoabe, sticlă) şi land art.
Folk Rock Fest aduce artele laolaltă și aproape de oameni. Mircea Roman, cunoscut în toată lumea pentru lucrările în lemn, IRLO și Obie Platon, revoluționarii nonconformiști ai picturilor murale, Gabriela Muscalu, Mircia Dumitrescu, Neculai Mirodoni, Bebe Ierulescu, Laura Târţău, Adrian Hristea, Florinel Constantin Andrişan alias Ion Plebeu, Schoppel Cut şi Andrei Pop Alexander sunt creatorii care vor aduce în natură magia și farmecul artei plastice.
„Sunt pictor muralist, dar provin din peisajul arhitecturii ca pregătire. Echipa Folk Rock Fest Piatra Craiului m-a invitat și provocat să mă alătur pentru creația decorului și imaginii și îi mulțumesc pentru asta. O văd în primul rând ca o revenire în vechiul meu domeniu și, în același timp, ca pe construirea unui viitor într-un spațiu magic. Vă aștept cu drag, cu piatră, crai si crăițe” – IRLO
Ce își doresc organizatorii este o experiență unică pentru cei care vor veni la festival: emoție și bucurie, apropierea prin artă de partea cea mai frumoasă a sufletului, un spațiu magic creat de oameni și natură împreună, la poalele unuia dintre cei mai iubiți munți din România, Piatra Craiului.
„Cu natura am avut mereu un fel de osmoză, așa, o legătură totală, cum am avut și cu mama mea. Lângă satul copilăriei mele erau păduri și îmi găseam mereu ceva de făcut ca să evadez către ele, ori la cules de ciuperci, ori trăgeam după mine cele două capre în căutarea unei poieni și mai târziu îmi luam surorile să le fac câte un portret, între copaci.” - Neculai Mirodoni
La finalul festivalului va fi organizată o expoziţie cu licitaţie, din dorinţa de a crea o mişcare artistică anuală, ce va purta numele ART Station și care va aduce artiștii plastici în parcurile naționale.
Un pol de interes în cadrul Folk Rock Fest Piatra Craiului va fi reprezentat de expoziția fotografică„Natura în imagini AGERPRES”, care va avea vernisajul pe 16 august. Expoziţia este realizată de Agenția Națională de Presă – AGERPRES, care deține o arhivă uimitoare de fotografii, și conține 30 de planșe cu fotografii realizate în zonele sălbatice ale României: de la versanți impozanți, la firul ierbii în detaliu, de la sălbăticie, la delicatețe. Pe lângă această selecție va fi amenajată și o zonă de fotografii de arhivă ale AGERPRES, adevărate opere de artă, care vor conduce privitorii într-o călătorie în timp, prin istoria României.
Folk Rock Fest Piatra Craiului este un festival multi-experienţial dedicat naturii şi artei în variatele ei forme care propune publicului petrecerea a trei zile de experiențe unice într-un parc național. Toate activităţile în aer liber sunt completate de un line-up din care fac parte Mr. Jurjak, The Mono Jacks, Toulouse Lautrec, The Case, NoruNegru, Emeric Imre și Daniel Făt (joi, 15 august), Vița de Vie, Implant Pentru Refuz, Luna Amară, The Different Class, Ţapinarii, Bucium, Ovidiu Scridon, Dinu Olarașu (vineri, 16 august), Coma, Trooper, Byron, Robin and the Backstabbers, Via Dacă, Titus Constantin, Daniel Iancu (sâmbătă, 17 august).
Detalii și fotografii găsiți pe rețelele de socializare accesând #folkrockfestpiatracraiului #venimincrai și pe www.folkrockfest.ro
Biletele sunt puse în vânzare pe www.iabilet.ro și pe www.iabilet.ro/retea