Flashmob cultural de Ziua Imnului National

Detalii

Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 10 ani si 9 luni
Vizualizari
469

Voteaza & Distribuie

Descriere

Flashmob cultural de Ziua Imnului National


Asociatia ALIANTA NATIONALA PENTRU RESTAURAREA MONARHIEI, cu sediul la adresa citata in antet, are onoarea de a va anunta ca luni, 29 iulie a.c., organizeaza in mai multe orase ale Romaniei un flashmob cultural dedicat Zilei Imnului National.


In cadrul acestui eveniment echipe de voluntari ai ANRM, cu drapele ale Regatului Romaniei si cu steaguri ale organizatiei noastre, se vor afla pe strazile mai multor localitati din tara si vor distrbui flyere cu textul celor doua imnuri nationale: „Desteapta-te romane", imnul de stat actual, care a insufletit masele in timpul revolutiei din 1848 si cu care s-a murit sub gloante in 1989, si „Traiasca Regele", imnul de stat al Romaniei care a luptat pentru reintregire in 1913-1919, imnul de stat al Romaniei Mari si imnul care a insotit ostasii ce au luptat pentru apararea hotarelor tarii si pentru libertatea poporului roman pe fronturile celui de-al doilea razboi mondial.Principalele manifestari se vor desfasura astfel:


1.La Bucuresti, la orele 18.30, se va porni din Piata Sfantul Anton (Hanul lui Manuc), si se va merge pe traseul format de strada Selari- strada Lipscani- strada Toma Caragiu- Pasajul Universitatii- Piata 21 Decembrie- bulevardul Nicolae Balcescu- bulevardul Magheru- Piata Romana- strada Mendeleev- strada Georges Clemenceau- Piata Revolutiei. Manifestarea se va incheia la statuia regelui Carol I.


2.La Cluj Napoca, manifestarea va incepe la orele 18 in Piata Avram Iancu si va continua pe bulevardul Eroilor- Piata Unirii (Matei Corvin)- Parcul Central.


3.La Timisoara actiunea se va desfasura intre orele 18.30 si 19.30 in Piata Victoriei.


4.La Galati evenimentul va avea loc cu incepere de la ora 18.30 in parcul din proximitatea Teatrului Dramatic „Fane Tardini".


5.La Alba Iulia impartirea de flyere va incepe la orele 18.30 in Catedralei Reintregirii, urmata la orele 19.30 de o conferinta de presa la Hotel Cetate.


6.La Ploiesti se va incepe la orele 12.00 cu o conferinta organizata la Biblioteca Judeteana „Nicolae Iorga" de catre ANRM- Filiala Prahova in cooperare cu Biblioteca si sustinuta de profesorul Nicolae Boaru, directorul Bibliotecii, apoi, la iesirea de la conferinta, se va desfasura flashmobul cultural al ANRM.


7.La Drobeta Turnu Severin evenimentul va incepe la orele 18.00 si se va desfasura in zona de promenada Crisan si in zona Parcului Central.


8.La Bacau se va incepe la orele 11.30 in fata Casei de Cultura. In acelasi judet, manifestari similare vor avea loc la Buhusi si Onesti, precum si in comunele Itesti si Blagesti.