Finala Dezbate Romania

Detalii

Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 6 ani si 10 luni
Vizualizari
131

Voteaza & Distribuie

Descriere

Joi, 9 decembrie, incepand cu ora 13:00, la Clubul Diplomatic (Sos. Bucuresti-Ploiesti nr. 2B, sector 1), are loc finala primei editii a concursului de dezbateri intitulat "Dezbate Romania", organizat de Fundatia Dan Voiculescu si Societatea Civila pentru Educatie si Informatizare.

Timp de patru saptamani, studenti de la opt facultati din Romania si-au confruntat argumentele si retorica. „Reprezinta emigrarea o solutie pentru tinerii din Romania?", „In Romania anului 2010, exista personalitati care pot constitui modele de urmat pentru tanara generatie?", "Valorile traditionale mai au loc in societatea moderna?", "Este valoarea mai importanta decat notorietatea?" sunt temele pe marginea carora membrii echipelor participante si-au expus si sustinut parerile, organizate conform rigorilor unui concurs de acest tip, in pro si contra.

Argumentele tinerilor au fost, de fiecare data, punctate de un juriu din care au facut parte: Lucian Mandruta –realizator tv, Florin Chilian – cantautor, Corneliu Cojocaru – director de comunicare BCR, Mihai Morar – realizator radio si tv, Victor Ciutacu – jurnalist, Daniel O. Bejan – scriitor, Trisi Cristea – director FDVDR, Ramona Bratu – marketing si PR Radio Zu. Echipele care vor participa in finala sunt echipa "Equilibrium", formata din studenti de la Facultatea de Drept si echipa "Tinerii Jurnalisti" de la Facultatea de Jurnalism, ambele din cadrul Universitatii Bucuresti. Acestea au obtinut, in confruntarile anterioare, cele mai mari punctaje: 459, respectiv 469.

Pentru a creste gradul de dificultate al competitiei, cei 10 studenti calificati in finala concursului vor dezbate doua teme: cea dintai - "Capital romanesc vs globalizare" si una la prima vedere care va fi anuntata in cadrul evenimentului. Si de aceasta data, juriul dezbaterii finale va fi format din personalitati specializate in domeniul comunicarii si formatori de opinie, precum Lucian Mandruta - realizator tv, Ilie Serbanescu – analist economic, Florin Chilian – cantautor, Daniel O. Bejan – scriitor.

Echipa castigatoare va intra in posesia marelui premiu, constand in 1000 de euro si un consistent pachet de carti. Cei mai buni dintre participanti, care s-au remarcat de-a lungul etapelor anterioare, vor fi invitati in emisiunea „Nimic important", realizata de Lucian Mandruta si difuzata de postul de televiziune Antena 2.

Participantii la concursul de dezbateri „Dezbate Romania" au primit si o provocare venita din partea parlamentarilor: o dezbatere la Palatul Parlamentului, intre o echipa formata din studenti si un grup de parlamentari, dupa regulile concursului "Dezbate Romania", la o data ce urmeaza a fi stabilita.