Festivalul Dramaturgiei Romanesti 2009

Detalii

Categorie
Festivaluri
Modificat
acum 2 ani si 10 luni
Vizualizari
472

Voteaza & Distribuie

Descriere

REGULAMENT de INSCRIEREFestivalul Dramaturgiei Romanestieditia a XV-a, 3-11 octombrie 20091. Organizator si obiective


Festivalul Dramaturgiei Romanesti este organizat in fiecare an de Teatrul National Timisoara, cu sprijinul Ministerului Culturii, Cultelor si al Patrimoniului National, al Institutului Cultural Roman si al Consiliului Local Timisoara. In sectiunea sa competitionala, editia de anul acesta a festivalului doreste sa aminteasca inca o data valoarea textului romanesc de teatru. In acest sens, se pot inscrie in festival spectacole pe text romanesc montate de teatre din tara sau strainatate.


A XV-a editie a FDR doreste cu precadere sa puna in evidenta dramaturgia romaneasca, abordata tot mai frecvent de regizori. Evenimentul va avea sectiuni diverse, din care amintim workshop-uri, muzica, arte vizuale, lansari de carte.


In cadrul editiei 2009 va avea loc a IV-a editie a Concursului de dramaturgie romaneasca. Deoarece anul acesta lumea literara aniverseaza 100 de ani de la nasterea lui Eugene Ionesco, in amintirea sa vom acorda „Premiul Eugene Ionesco" pentru cel mai bun text de teatru desemnat in concurs.


2. Perioada organizarii festivalului si date limita


Cea de-a XV-a editie a Festivalului Dramaturgiei Romanesti va avea loc la Timisoara, in perioada 3-11 octombrie 2009. Cererea de inscriere, dvd-ul / dvd-urile si documentatia vor fi primite pe adresa Teatrului National Timisoara (str. Marasesti nr. 2, 300086 Timisoara) pana in data de 26 mai 2009, ora 16.


3. Conditii si reguli de inscriere in competitie


Inscrierile se vor referi doar la sectiunea competitionala a Festivalului Dramaturgiei Romanesti. Spectacolele inscrise in competitie trebuie sa respecte aria de interes a festivalului, continuta in titulatura, si sa aiba la baza texte romanesti. Cererile primite dupa data de 26 mai 2009 nu vor fi luate in calcul. Nu se primesc inscrieri pentru productiile care au mai fost prezentate in Festivalul Dramaturgiei Romanesti, in editiile


precedente. DVD-urile trimise pentru selectie nu vor fi returnate, ci vor ramane in arhiva festivalului. Nu exista taxa de inscriere in competitia festivalului.


4. Selectia


Selectia spectacolelor care vor fi prezentate in festival va fi facuta de criticul de teatru Mihaela Michailov, selectioner unic al Festivalului Dramaturgiei Romanesti. Teatrele vor fi anuntate daca au fost selectionate in festival pana la data de 26 iunie 2009, cel tarziu.


Toate cele necesare inscrierii in festival vor fi trimise pe adresa:


Teatrul National Timisoara


Str. Marasesti nr. 2


300086 Timisoara


Tel.: 0256 201 288, 499 908


Fax: 0256 201 288


www.tntimisoara.comPersoana de contact: Ciprian Marinescu


0721 083 837


ciprian.marinescu@gmail.com