Festivalul sanselor tale la Timisoara

Detalii

Categorie
Festivaluri
Modificat
acum 2 ani si 8 luni
Vizualizari
560

Voteaza & Distribuie

DescriereIn perioada 8-13 decembrie 2008, se va desfasura Festivalul sanselor tale, manifestare anuala cunoscuta in intreaga lume ca „Adult Learners’ Week" si organizata in acest an la Timisoara de Inspectoratul Scolar Timis in colaborare cu Consiliul Judetean, Primaria Muncipiului Timisoara, Institutul Roman de Educatie a Adultilor din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, Institutul Intercultural, Casa de Cultura, Casa Corpului Didactic, Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca Timis si alte unitati scolare.Desfasurarea manifestarii la Timisoara are loc in contextul in care anul 2008 este declarat „Anul european al dialogului intercultural", iar orasul nostru reprezinta un model de inter si multi-culturalitate. Festivalul se inscrie intr-o ampla miscare de dezvoltare a Europei ca spatiu comun al invatarii, precum si al promovarii dialogului intercultural si al cresterii gradului de constientizare a diversitatii culturale bazate pe valori comune.Deschiderea oficiala a festivalului va avea loc luni, 8 decembrie 2008, la ora 9.00, in incinta Colegiului Tehnic din Timisoara, iar pe parcursul saptamanii viitoare se vor desfasura activitati diverse, menite sa-i motiveze pe adulti in procesul de invatare continua, familiarizandu-i cu oportunitati de invatare si constientizandu-i asupra necesitatii de a invata.
Universitatea de Vest din Timisoara va participa in acest an la festival prin Institutul Roman de Educatie a Adultilor (IREA) condus de conf. univ. dr. Simona Sava, cadru didactic la Catedra de Stiintele Educatiei, programul manifestarilor organizate fiind urmatorul:
- 9.12.2008, orele 16.20-19.00, sala 207, sediul IREA din calea Bogdanestilor nr. 32A – masa rotunda cu tema: "Domenii de actiune in educatia adultilor" - conturarea problematica; situatia actuala din Romania in raport cu tendintele europene, precum si posibile solutii privind imbunatatirea si diversificarea modalitatilor de realizare a educatiei de baza a adultilor si a educatiei pentru/in timpul liber, la care vor participa studentii Masterului European in Educatia Adultilor, anul I.
- 10.12.2008, orele 10.00 –
"Ziua portilor deschise "- locul de desfasurare IREA - Calea Bogdanestilor nr. 32A, cam. 205, 206. Evaluare gratuita, demonstrativa a competentelor profesionale ale formatorilor pentru adulti, in vederea acreditarii. IREA este Centru de evaluare de competente profesionale acreditat CNFPA, pentru ocupatia FORMATOR.
- 11.12.2008, orele 11.20-12.50, sala 305 de la Universitatea de Vest din Timisoara (bd. V. Parvan nr. 4)), Facultatea de Sociologie si Psihologie, Catedra Stiintele Educatiei - masa rotunda cu tema: "Invatarea de baza a adultilor" - arie problematica, posibile solutii.- 11.12.2008, orele 16.20-19.00, IREA – "Domenii de actiune in Educatia Adultilor" - conturare problematica: situatia actuala din Romania in raport cu tendintele europene, precum si posibile solutii privind realizarea formarii profesionale continue a adultilor si a educatiei pentru cetatenie democratica, la care vor participa studentii Masterului European in Educatia Adultilor, anul I.


- 12-13.12.2008, orele 9.00-17.00, IREA – masa rotunda cu tema: "FamCompass – Portofoliul Competentelor Familiale. Evaluarea si validarea abilitatilor si competentelor dobandite in viata de familie." Dezbatere in parteneriat international, in cadrul proiectului „FamCompass", in vederea imbunatatirii Portofoliului Competentelor Familiale. Manifestarea va avea loc la Hotel Savoy, preocuparea fiind de a dezvolta si imbunatati instrumente care sa identifice competentele relevante pentru piata muncii, dobandite mai mult sau mai putin tacit, informal, in viata de familie, de zi cu zi, pentru a ajuta la ridicarea barierelor existente intre programele de invatare pe tot parcursul vietii si grupurile-tinta care, in momentul de fata, prezinta o rata scazuta de participare la invatare (non)formala, ca de exemplu femei, seniori si imigranti. Validarea competentelor dobandite in contexte informale este menita si a-i abilita pe acestia sa isi intareasca stima de sine, sa poata accede mai usor pe piata muncii, sa identifice oportunitatile profesionale. Evaluare demonstrativa


- 12-13.12.2008, orele 9.00-17.00, IREAUVT, cursul "Scoala - integrare - comunitate - proiect" - SCIP, curs de perfectionare de-a lungul carierei profesionale, conform prioritatilor reformei, pentru cadrele didactice din invatamantul preuniversitar. Informatii la www.irea.uvt.ro