Festivalul Posada Rock 2012

Detalii

Categorie
Festivaluri
Modificat
acum 8 ani si 1 luna
Vizualizari
463

Voteaza & Distribuie

Descriere

Festivalul Posada intr-o noua prezentare


Dupa ce, in anul 2011, Festivalul Posada Rock a fost repus in drepturi, reluandu-se astfel o veche traditie, editia din acest an va imbraca haine noi.In 2012, Posada Rock isi pastreaza statutul de festival concurs, dar intra si in categoria evenimentelor cu participare internationala. Pe scena din Campulung Muscel vor evolua, in recital, nume ale scenei mondiale si legende rock autohtone. Organizatorii declara: "Posada Rock isi pastreaza caracterul de rampa de lansare pentru trupele rock si castiga la capitolul spectacol"Editia din 2012 va avea loc pe Stadionul Municipal din Campulung Muscel, in perioada 7 – 9 septembrie. Mai multe detalii, despre modalitatea de inscriere la concurs si despre trupele care vor canta in recital vor fi oferite in curand.Posada Rock este organizat de Primaria Municipiului Campulung, in parteneriat cu Asociatia Ost Cultural Events si Cavalleria Events.Festivalul Posada Rock a debutat in 1986 si se desfasura anual, timp de 3 zile in septembrie, la Teatrul de Vara al Casei de cultura "Tudor Musatescu" din Campulung. A fost apreciat apreciat drept „cel mai bun festival concurs rock underground din Romania" (Dictionarul Rock Pop Folk - Humanitas, Bucuresti, Daniela Caraman Fotea, Cristian Nicolau, 1999).
Posada


Festivalul Posada Rock 2012
REGULAMENT FESTIVALUL CONCURS "POSADA 2012"


• Festivalul isi va pastra caracterul de concurs pentru lansarea trupelor tinere dar, in acelasi timp, va ingloba recitaluri ale unor trupe consacrate, din tara si din strainatate.

• Festivalul se va desfasura pe parcursul a trei zile, respectiv 7, 8 si 9 septembrie.

• In zilele de 7 si 8 septembrie se va desfasura concursul iar in ziua de 9 septembrie va avea loc Gala Laureatilor.

• In concurs vor participa maxim 14 trupe, selectate in urma materialelor transmise (detalii mai jos) plus doua trupe care au in componenta membrii nascuti sau cu domiciliul in Campulung.

• Structura orientativa a celor trei zile de festival va fi urmatoarea:

o Ziua 1: 8 trupe in concurs si 4 trupe in recital

o Ziua 2: 8 trupe in concurs si 4 trupe in recital

o Ziua 3: 5 trupe in gala si 4 trupe in recital

• Fiecare trupa inscrisa in concurs va avea la dispozitie 15 minute pentru set-up si 15 minute pentru recitalul propriu-zis. In nici un caz timpul alocat unei trupe nu va depasi 30 de minute, orice incalcare a prezentei reguli ducand la depunctarea sau chiar eliminarea trupei respective.

• Pentru a participa la preselectie, in vederea prezentei in concurs, formatiile trebuie sa trimita pana pe 10 august 2012, la adresa de mail: posadarock2012@gmail.com urmatoarele materiale:

o cel putin trei piese originale in format MP3,

o minim un material video sau un link catre un material video care sa contina o piesa a trupei interpretata LIVE,

o CV-ul trupei (membrii, istoric, palmares, etc.)

o trei fotografii cu trupa la o calitate cat mai buna.

• Trupele selectate pentru prezenta in concurs vor fi anuntate pe 13 august 2012.

• Conditii pentru trupele participante la concurs: se asigura cazare pentru membrii trupei si maxim un insotitor (manager, sunetist, promoter, etc.) si transportul: bilet tren clasa a II-a, bilet autobuz sau combustibil (un autoturism per formatie, max. 7,5L/100 km).

• Jurizarea pentru preselectie va fi facuta de catre un juriu alcatuit din organizatorii concursului. Numele acestora vor fi facute publice dupa incheierea preselectiei, pentru a orice forma de suspiciune.Premii in valoare totala de 2000 euro la Festivalul POSADATrupele clasate pe primele patru pozitii la concursul din cadrul Festivalului POSADA vor fi premiate cu vouchere, in valoare totala de 2000 de euro, oferite de M&C Musical Instruments Distributor. Acestea vor putea fi utilizate pentru achizitia de instrumente sau accesorii muzicale.Premiile acordate vor fi urmatoarele:Marele premiu – voucher in valoare de 1000 euro

Locul 1 – voucher in valoare de 600 euro

Locul 2 – voucher in valoare de 300 euro

Locul 3 – voucher in valoare de 100 euroReprezentantul M&C Musical Instruments Distributor, domnul Calin Ilie, vechi prieten si sustinator al festivalului, declara: „suntem onorati sa sustinem un eveniment de traditie precum Festivalul Posada si sa venim in sprijinul tinerilor muzicieni. "In 2012, Festivalul de la Posada se va bucura, in premiera si de participare internationala dar, isi va pastra si statutul de festival concurs, regulamentul fiind disponibil aici. Inscrierile continua pana pe 10 august. Materialele specificate in regulament sunt asteptate pe adresa de mail: posadarock2012@gmail.comAva Inferi este primul invitat de peste hotare al Festivalului Posada 2012. Trupa portugheza va reveni in Romania, in formula: Rune Eriksen (chitara), Carmen Susana Simoes (voce), Joana Messias (bas), Andre Sobral (chitara) Sasha Horn (tobe) si va sustine un recital, in seara de 8 septembrie.Editia din acest an va avea loc pe Stadionul Municipal din Campulung Muscel. Un spatiu destinat camparii va fi amenajat in imediata vecinatate a zonei ce gazduieste festivalul. Camparea va fi gratuita, pentru detinatorii de bilet sau abonament.Biletele se gasesc in magazinele Diverta, Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas si Carturesti sau online pe: Eventimsi My Ticket. Pretul unui bilet de o zi va fi de 20 lei, iar un abonament valabil pentru toate cele 3 zile de festival va costa 40 lei.Biletele se vand si online, in format electronic pe www.rezervariclub.ro. Platesti online, cu cardul, unul sau mai multe bilete si primesti un cod unic cu care te prezinti la intrare in ziua concertului, alaturi de prietenii tai.Festivalul Posada este organizat de Primaria Municipiului Campulung, in parteneriat cu Asociatia Ost Cultural Events si Cavalleria Events.Festivalul Posada a debutat in 1986 si se desfasura anual, timp de 3 zile in septembrie, la Teatrul de Vara al Casei de cultura "Tudor Musatescu" din Campulung. A fost apreciat drept „cel mai bun festival concurs rock underground din Romania" (Dictionarul Rock Pop Folk - Humanitas, Bucuresti, Daniela Caraman Fotea, Cristian Nicolau, 1999).