Festivalul National de Creatie Literara "Mihai Eminescu"

Detalii

Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 7 ani si 2 luni
Vizualizari
179

Voteaza & Distribuie

Descriere

Regulamentul concursului


Festivalul National de Creatie Literara "Mihai Eminescu", editia a XI-a, organizat in anul cand se implinesc 160 de ani de la nasterea poetului national Mihai Eminescu, isi propune sprijinirea creatorilor literari din Romania si din diaspora, care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor sau ai altor uniuni de creatie si care nu au avut volume individuale publicate; concursul de literatura cuprinde mai multe genuri literare la care concurentii pot lua parte (poezie, proza scurta, eseu, teatru, critica).

Etapele desfasurarii concursului sunt urmatoarele:

- primirea lucrarilor: 15 ianuarie – 15 mai 2010

- jurizarea si stabilirea castigatorilor: 17 mai – 4 iunie 2010

- premierea si gala laureatilor:15 iunie 2010

Creatorii literari pot participa la concurs cu unul sau mai multe genuri literare, care sa nu depaseasca 10 pagini dactilografiate, sau scrise pe computer, cu litera de 14, spatiere 1,5 randuri, in doua exemplare. Nu se primesc lucrari in format electronic.

Lucrarile se vor juriza dupa un motto, pe care concurentii il vor alege si il vor trece pe plicul de pus la posta si pe fiecare pagina prezentata in concurs. Lucrarile vor fi insotite de un alt plic inchis (ce se va introduce in plicul mare, cel cu lucrarile) in care vor fi trecute datele personale ale concurentului: numele, data nasterii, profesia, adresa exacta, telefonul si o scurta prezentare a activitatii literare. Pe plicurile mari, care vor contine lucrarile literare si plicul inchis cu datele personale, nu se va trece numele si adresa concurentului, ci doar adresa postala a Centrului Cultural, motto-ul ales de participant si mentiunea «Pentru concurs».

Un concurent poate participa la mai multe sectiuni ale concursului, insa numai cu cate o singura lucrare/sectiune, conform precizarilor anterioare. In acest caz, va trimite cate un plic separat si va alege un motto diferit pentru fiecare sectiune la care participa.

Vor fi descalificati din concurs participantii ale caror lucrari au scris pe plicul postal numele si adresa, lucrarile nedactilografiate, cele trimise intr-un singur exemplar, cele care depasesc numarul de pagini admis, precum si participantii care vor trimite mai multe plicuri pentru o singura sectiune.

Lucrarile trimise pentru concurs nu se returneaza dupa terminarea festivalului. Acestea se primesc la sediul Centrului Cultural „Mihai Eminescu" din Parcul National – Bd. Basarabia, Sector 2, sau prin posta, la Oficiul Postal nr. 49, Casuta Postala nr. 30, Bucuresti. Data limita este 15 mai 2010, data postei.

Nu au voie sa participe la concurs angajati ai institutiilor organizatoare, ai sponsorilor, precum si rudele de gradul I ale acestora.

Premiile care se vor acorda:

1. Marele Premiu „Mihai Eminescu" - 700 lei

2. Premiul International „Mihai Eminescu" - 500 lei

3. Premiul „Mihai Eminescu" pentru poezie - 500 lei

4. Premiul „Mihai Eminescu" pentru proza scurta - 500 lei

5. Premiul „Mihai Eminescu" pentru teatru -500 lei

6. Premiul „Mihai Eminescu" pentru eseu - 500 lei

7. Premiul „Mihai Eminescu" pentru critica literara - 500 lei

8. Premiul Special al Juriului - 300 lei

9. Premiul Special al Centrului Cultural „Mihai Eminescu" - 300 lei

10. Mentiune Speciala - 200 lei

Centrul Cultural „Mihai Eminescu"
Adresa: Str. Arh. Harjeu, nr. 61, Sector 2, Bucuresti