Festivalul international de teatru liceal in limba germana Timisoara

Detalii

Categorie
Festivaluri
Modificat
acum 9 luni si 3 saptamani
Vizualizari
545

Voteaza & Distribuie

Descriere


Scoala si teatrul impart aceeasi scena

A 10-a editie a Festivalului International de Teatru Liceal in Limba Germana

la TimisoaraIncepand cu anul 2000 se organizeaza la Timisoara Festivalul International de Teatru Liceal in limba germana, aflat acum in pragul celei de-a zecea editii. Trupe de teatru din Europa se intalnesc in fiecare an in capitala Banatului, pentru a schimba experiente si pentru a se cunoaste mai bine lucrand impreuna in cadrul unor workshop-uri de specialitate.

Festivalul este organizat de Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau" in colaborare cu Teatrul German de Stat Timisoara (TGST), cu sprijinul Fundatiei Landului Baden-Württemberg pentru Cultura Svabilor Dunareni (DSK), al Consiliului Local Timisoara, al Consiliului Judetean Timis si al Ministerului Culturii si Cultelor.

Editia a zecea a festivalului se desfasoara in acest an in perioada 30 aprilie – 3 mai. Trupe din Ungaria, Croatia, Germania si Romania si-au anuntat deja participarea. Pentru intaia oara va fi prezenta in festival trupa de teatru „After-NiL", compusa din studenti amatori de teatru, coordonati de Isolde Cobet, actrita a TGST.

Toate spectacolele au loc in sala TGST, care va prezenta in deschiderea festivalului cea mai recenta premiera a sa: „Cantareata cheala", de Eugène Ionesco, in regia lui Alexandru Dabija.

In cadrul unei conferinte de presa, ce va avea loc in 30 aprilie, ora 11, la sediul TGST (Str. Marasesti, nr. 2, sala 2, et. 4) va fi prezentat si volumul „Scoala si teatru – o simbioza" publicat sub coordonarea d-lui dr. Eugen Christ, director executiv al Fundatiei Landului Baden-Württemberg pentru Cultura Svabilor Dunareni. Cartea isi propune sa ofere informatii atat scolilor cat si institutiilor de spectacol despre posibilitatile si experientele dobandite prin intermediul pedagogiei teatrale. Este un manual care ofera idei si materiale pentru atat pentru teatre, pentru actori si studenti la teatru, cat si pentru scoli, profesori si pedagogi.


Programul festivalului il gasiti online pe adresa: www.lyzealtheaterfestival.blogspot.com.